Κοσμος

Κίνα: Η στιγμή που πετούν έξω τον πρώην πρόεδρο Χου Τζιντάο από το συνέδριο του ΚΚ (βίντεο)

Τον πήραν... σηκωτό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο απομακρύνεται άρον άρον από το 20ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο
Ο πρώην πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο απομακρύνεται άρον άρον από το 20ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο © YouTube/Telegraph

Καρέ καρέ η απομάκρυνση του Χου Τζιντάο, πρώην προέδρου της Κίνας, από το 20ό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο από την απομάκρυνση του πρώην προέδρου της Κίνας Χου Τζιντάο, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το 20ό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο.

Ο 79χρονος πρώην πρόεδρος της Κίνας κάθεται δίπλα στον... απόλυτο κυρίαρχο της κινεζικής πολιτικής σκηνής Σι Τζινπίνγκ.

Μετά από σύντομες συνομιλίες τόσο με τον Σι όσο και με τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ, υπεύθυνοι της ασφάλειας τον πλησίασαν και του ζήτησαν να βγει έξω. Εκείνος αρνείται να το κάνει και δεν κρύβει τη δυσφορία του μέχρι που τελικά απομακρύνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Πριν φύγει, όμως, ο πρώην πρόεδρος της Κίνας άγγιξε τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάγνκ στον ώμο. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη εξήγηση για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο 20ό συνέδριο του ΚΚ στην Κίνα το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Ο Χου Ζιντάο, πρόεδρος της Κίνας από το 2003 έως το 2013, δεν θεωρείται ένθερμος υποστηρικτής του Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος μετά τις αλλαγές στο Σύνταγμα, εξασφάλισε τρίτη διαδοχική θητεία στην εξουσία.

Former Chinese President Hu Jintao escorted out of party congress

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ