- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύνοδος Κορυφής: Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θεωρεί ότι δεν είναι καλό για την Ευρώπη που η Γερμανία «απομονώνεται»
«Η απομόνωση της Γερμανίας δεν ευνοεί ούτε την ίδια, ούτε την Ευρώπη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής για τη μείωση των τιμών της ενέργειας.
Προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει την ενότητά της απέναντι στην ενεργειακή κρίση, κάτι για το οποίο δεν έχει αμφιβολία. Σημείωσε ότι σήμερα θα συνεργαστεί με τον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς γιατί «δεν είναι καλό ούτε για τη Γερμανία, ούτε για την Ευρώπη η απομόνωση της Γερμανίας». Όπως είπε ο στόχος είναι να μειωθεί η τιμή του φυσικού αερίου, με πολλαπλά εργαλεία, που βρίσκονται στις προτάσεις της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο μηχανισμό επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, στο μηχανισμό που ήδη εφαρμόζουν η Ισπανία και η Πορτογαλία και στις κοινές αγορές φυσικού αερίου.
«Είναι ένα σύνολο μέτρων που έχει στόχο να μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και να αποτρέψουμε την κερδοσκοπία», τόνισε. Υπογράμμισε, όμως, ότι παράλληλα χρειάζεται «περισσότερη δημοσιονομική αλληλεγγύη», μέσω ενός μηχανισμού εγγυήσεων ή δανείων. «Θα δούμε τί θα βγει από αυτή τη συζήτηση», είπε με νόημα ο Γάλλος Πρόεδρος.
Εξάλλου, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου ενεργειακού διαδρόμου που θα συνδέει την Ιβηρική χερσόνησο με τη Γαλλία, μέσα από έναν «πράσινο ενεργειακό διάδρομο» από τη Βαρκελώνη ως τη Μασσαλία. Όπως είπε το Δεκέμβριο θα ολοκληρωθεί το σχέδιο αυτό, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια.
Σύνοδος Κορυφής - Μισέλ: Να στείλουμε ισχυρό μήνυμα ότι θα ενεργήσουμε μαζί
Τη σημασία του να σταλεί ένα πολύ ισχυρό μήνυμα της αποφασιστικότητας των Ευρωπαίων υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
«Έχουμε εργαλεία, έχουμε μέτρα για να μειώσουμε τις τιμές, να μειώσουμε την κατανάλωση και για να διασφαλίσουμε όσο περισσότερο γίνεται την ασφάλεια των προμηθειών» ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «οι προτάσεις είναι στο τραπέζι Τα συμπεράσματα έχουν μια καλή ισορροπία για να βρεθεί μια συμφωνία σήμερα. Πιθανόν να είναι δύσκολο, αλλά είναι πολύ σημαντικό σήμερα ή αύριο να στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να ενεργήσουμε μαζί για έναν θετικό αντίκτυπο. Είναι θεμελιώδες για να νοικοκυριά μας, τις οικογένειές μας, τις επιχειρήσεις στην ΕΕ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη από τις αρχές μετανάστευσης στη Λουιζιάνα - Φόβοι για την υγεία της
Πώς η Ευρώπη σχεδιάζει να καλύψει το κενό των ΗΠΑ στη Συμμαχία
Σχεδον οι μισοί παραμένουν άθικτοι μετά από ένα μήνα μαχών
Ο Πέτερ Μαγιάρ υπόσχεται μεταρρυθμίσεις για να ξεπαγώσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια
Πόλεμοι, κατοχές, εμφύλιες συγκρούσεις, ξένες παρεμβάσεις, πολιτικές αποφάσεις και ιστορικά ρήγματα που δεν έμειναν μόνο στους χάρτες, αλλά άλλαξαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων
Η ανάρτησή του στο Truth Social
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για συνολική συμφωνία
Οργή στους κόλπους της ρωσικής ελίτ
Ακροδεξιός βουλευτής κατήγγειλε «γενοκτονία» στη Μέση Ανατολή - Σφοδρές αντιδράσεις
Άδεια έρευνας από το υπουργείο Εσωτερικών - Καταγγελίες για χρήση δημοτικών οχημάτων
Μεταπολεμική αποστολή για την ασφάλεια ναυσιπλοΐας χωρίς εμπόλεμα μέρη και αμερικανική διοίκηση
Η ηθοποιός υποστήριξε πρόσφατα ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης από την τραγουδίστρια
Στήριξη στην Έτα από την Ουνιόν Βερολίνου, απέναντι σε επιθέσεις και αμφισβήτηση στα social media
Πάνω από 80 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον πρώην μεγιστάνα του κινηματογράφου για σεξουαλική επίθεση από το 2017
Το Τελ Αβίβ θέλει έλεγχο της περιοχής και αφοπλισμό της Χεζμπολάχ
Σκέψεις για αναστολή δράσης της ICE στο Μουντιάλ – Αντιδράσεις από ομοσπονδίες και Κογκρέσο
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε λέβητα εργοστασίου
Η πρώτη αποστολή του διεθνή οργανισμού από την έναρξη της σύγκρουσης
Έσπασαν στερεότυπα, ξεπέρασαν εμπόδια και απέδειξαν ότι το μέλλον ανήκει σε όσους τολμούν να ονειρεύονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.