«Persona non grata» η Λιζ Τρας για το 53% των Βρετανών
Η κοινή γνώμη γυρίζει την πλάτη στη Βρετανίδα πρωθυπουργό
Παραίτηση Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία ζητούν οι πολίτες στη Βρετανία - Το 53% των Βρετανών λέει «ναι», σύμφωνα με δημοσκόπηση
Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι η Λιζ Τρας θα πρέπει να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και το 80% κατηγορούν την κυβέρνηση για το αυξανόμενο κόστος ζωής, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε στο Ινστιτούτο Ipsos ότι η Τρας θα πρέπει να παραιτηθεί, με μόλις το 20% να εκφράζει αντίθετη άποψη.
Τους μήνες πριν από την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργία το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που εκτιμούσε ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από τον θώκο κυμαινόταν σε αντίστοιχα επίπεδα, μεταξύ του 50% και του 59%.
Μόνο το 13% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πιστεύει πως η Τρας είναι πιθανό να κερδίσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Στα προβλήματα της Βρετανίδας πρωθυπουργού προστίθεται και το γεγονός ότι μόλις το 14% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο νέος υπουργός Οικονομικών θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το 35% δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαφορά μετά τον διορισμό του Τζέρεμι Χαντ, ενώ το 27% σημείωσε ότι θα αλλάξει την κατάσταση προς το χειρότερο.
Το μοναδικό θετικό στοιχείο για τους Συντηρητικούς είναι ότι οι Βρετανοί εξακολουθούν να είναι διχασμένοι σχετικά με το αν οι Εργατικοί έχουν ένα καλό σχέδιο για την οικονομία.
Το 40% δήλωσε βέβαιο ότι η αντιπολίτευση έχει ένα καλό μακροπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο, ενώ το 47% είχε αντίθετη άποψη.
Ωστόσο, μόλις το 17% εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο οικονομικό σχέδιο των Συντηρητικών, με το 74% να επισημαίνει ότι αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητά του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.