Κοσμος

Οι Αμερικανοί αναχαίτισαν στην Αλάσκα ρωσικά Tu-95 που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά (βίντεο)

Καρέ καρέ η αναχαίτιση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμερικανικό μαχητικό ετοιμάζεται για απογείωση
Αμερικανικό μαχητικό ετοιμάζεται για απογείωση © EPA

Βίντεο από την αναχαίτιση ρωσικών βομβαρδιστικών στην Αλάσκα - Καρέ καρέ το επεισόδιο με τα αμερικανικά μαχητικά

Ρωσικά βομβαρδιστικά, Tu-95, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά, αναχαίτισαν αμερικανικά μαχητικά κοντά στην Αλάσκα.

Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Sun», επικαλούμενο ανακοίνωση από τη διοίκηση της αεροπορικής ασφάλειας των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD), αναφέρει οτι δύο αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη «αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 Bear-H κατά την είσοδό τους στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Αλάσκας».

Όπως έγινε γνωστό, τα ρωσικά βομβαρδιστικά «παρέμειναν στον διεθνή εναέριο χώρο και δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών ή του Καναδά».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ζώνη αναγνώρισης της αεροπορικής άμυνας (Adiz) είναι μια περίμετρος στην οποία η αεροπορική κυκλοφορία παρακολουθείται από τον στρατό μιας ή περισσοτέρων χωρών, πέραν του εθνικού εναερίου χώρου της, για να έχει επιπλέον χρόνο να αντιδράσει σε περίπτωση εχθρικού ελιγμού. Η ζώνη της Αλάσκας εκτείνεται έως και 320 χλμ. από τις ακτές.

Οι αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών σε αυτήν τη ζώνη που βρίσκεται πολύ κοντά στην ρωσική Άπω Ανατολή είναι σχετικά συχνές.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ρωσία δεν σταματά να απειλεί με πυρηνικά, καθώς ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνεχίζεται και η Δύση ενισχύει με στρατιωτικό εξοπλισμό το Κίεβο.

Russia claims nuclear capable bombers flew over Pacific and Bering seas near Alaska

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ