Κοσμος

Ο Τσελίκ επαναλαμβάνει το «θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» του Ερντογάν

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.
Στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΑΚΡ © Motion Team / Γιώργος Κωνσταντινίδης

Κατηγορίες κατά πάντων στην Ελλάδα από τον Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της ΤουρκίαςΟμέρ Τσελίκ.

«Πρέπει να προκαλεί ανησυχία στην Ελλάδα το γεγονός ότι έχει έναν αρχηγό ΓΕΕΘΑ που μιλάει με ψυχολογία εφήβου και κάνει παιδικές δηλώσεις», ανέφερε ο κ. Τσελίκ και πρόσθεσε: «Όσοι όμως αναλαμβάνουν στην Ελλάδα τα καθήκοντα του Υπουργού Άμυνας η του αρχηγού ΓΕΕΘΑ δεν έχουν το βάρος να σηκώσουν τις ευθύνες που απαιτούν οι παγκόσμιες περιστάσεις. Απευθύνονται και κάνουν σόου για να ικανοποιήσουν το ακροδεξιό κοινό».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ τόνισε πως «είναι παράνομη και ενάντια στις Συνθήκες η στρατιωτικοποίηση των νησιών».

«Κάποιοι πάνε εκεί και ανάβουν ψησταριές, άλλοι κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα λέει: “Μετατρέψατε την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση άλλων χωρών”», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Λες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα. Μιλάει σαν κυβερνήτης μια πολιτείας άλλης χώρας και ο αρχηγός ΓΓΕΘΑ της Ελλάδα μιλάει σαν σερίφης μιας πολιτείας άλλης χώρας».

«Αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν σταματήσουν να παρενοχλούν τα μαχητικά μας και αν πάψουν την προσέγγιση τους να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, θα μειωθεί η ένταση», τόνισε στη συνέχεια.

Αναφορικά με τους εξοπλισμούς, ο Τσελίκ δήλωσε: «Λένε πως βασίζονται στις δυτικές χώρες, λένε πως αγοράζουν τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα, μαχητικά και συμπεριφέρονται με εχθρικό τρόπο εναντίον της Τουρκίας».

«Ας κοιτάξουν την ιστορία τους με την Τουρκία», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, προειδοποίησε πως: «Αν τηρήσετε επιθετική στάση απέναντί μας, τότε θα αλλάξει το “λογισμικό” και θα ξεκινήσει αυτό που λέμε, «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ