Κοσμος

Μilliyet: O Γκιουλέν παρέδωσε σχέδιο τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα

Η αναφορά στην Αλεξανδρούπολη και η αμερικανική εμπλοκή στα πολιτικά πράγματα της γείτονος χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φετουλάχ Γκιουλέν
© EPA/ SELAHATTIN SEVI/ HANDOUT ZAMAN DAILY NEWSPAPER

Για σχέδιο της Τουρκίας να εισβάλει στην Ελλάδα μιλά αρθρογράφος της Μilliyet - Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σε άρθρο του στη Μilliyet ο Οζάι Σεντίρ, Τούρκος δημοσιογράφος, μιλά για ένα επιχειρησιακό σχέδιο της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Το συγκεκριμένο «σχέδιο», σύμφωνα με τον αρθρογράφο, παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές από ανθρώπους του περιβάλλοντος του αυτοεξόριστου Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, το «σχέδιο» προβλέπει μια τουρκική επίθεση στην ηπειρωτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και όχι στα νησιά του Αιγαίου, κάτι που θα αιφνιδιάσει την Ελλάδα και θα οδηγήσει τους επικεφαλής να διατάξουν τη μετακίνηση δυνάμεων από τα νησιά.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως μέλη της FETO (οργάνωση του Γκιουλέν που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την τουρκική κυβέρνηση) παρέδωσαν στην Ελλάδα τις τοποθεσίες στρατιωτικών βάσεων, οπλοστασίων άλλα και αποθηκών.

«Φυσικά οι ελληνικές αρχές δεν ανακοίνωσαν ότι έχουν στην κατοχή της το εν λόγω επιχειρησιακό σχέδιο, ωστόσο ο Τύπος της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα σημεία του» γράφει ο Οζάι Σεντίρ.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως η Αλεξανδρούπολη έχει στρατιωτικοποιηθεί από τις ΗΠΑ με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, καθώς η εν λόγω περιοχή κατέχει «σημαντική θέση στο σχέδιο που η FETO παρέδωσε στις ελληνικές αρχές». Επιπλέον καταγγέλλει υποστηρικτές του Γκιουλέν πως προσπαθούν να υπονομεύσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επιδιώκουν τη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, ο Τούρκος δημοσιογράφος κάνει εκτενή αναφορά στα σενάρια που κάνουν λόγο για εμπλοκή της CIA στα τουρκικά πράγματα με σκοπό την πτώση του Ερντογάν από την εξουσία. Επικαλείται άρθρα του Αμερικανού αναλυτή Μάικλ Ρούμπιν, με βάση τα οποία αιτία της πτώσης του Ερντογάν θα ήταν η ανακατάλυψη μικρών νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου από τους Έλληνες που αρχικά θα τα είχαν καταλάβει οι Τούρκοι.

Πηγή: Μilliyet

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ