Κοσμος

Ο Μεντβέντεφ κουνά το δάκτυλο στο Ισράηλ - Απειλεί με αντίποινα αν βοηθήσει την Ουκρανία

Το νέο παραλήρημα από τον Ρώσο αξιωματούχο

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντίμτρι Μεντβέντεφ απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ σε περίπτωση που βοηθήσει την Ουκρανία
Ο Ντίμτρι Μεντβέντεφ απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ σε περίπτωση που βοηθήσει την Ουκρανία © EPA/YEKATERINA SHTUKINA

Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά Ισραήλ - Η πιθανότητα στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και οι απειλές του Ρώσου αξιωματούχου

Με κατάρρευση των διμερών σχέσεων απείλησε το Ισραήλ ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αν το Τελ Αβίβ συνδράμει στρατιωτικά την Ουκρανία -κάτι που φαίνεται να εξετάζουν οι ισραηλινές Αρχές μετά τη χρήση ιρανικών drones από τις ρωσικές δυνάμεις για τις επιθέσεις στο Κίεβο.

Για τον Μεντβέντεφ, νυν αντιπρόεδρο του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, μια τέτοια κίνηση θα ήταν «πολύ παράλογη» από μέρους του Ισραήλ. «Θα καταστρέψει όλες τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας» ανέφερε σε μήνυμά του.

«Δεν μιλάω για το ότι τα καθάρματα του Μπαντέρα ήταν ναζί και παρέμειναν έτσι. Αρκεί να δούμε τους συμβολισμούς των σύγχρονων μπράβων τους. Αν εφοδιαστούν με όπλα, τότε το Ισραήλ θα ανακηρύξει ήρωές του τον Μπαντέρα και τον Σούκεβιτς...» πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Ουκρανό εθνικιστή Στεπάν Μπαντέρα και τον επικεφαλής του ουκρανικού επαναστατικού στρατού Ρόμαν Σούκεβιτς.

Ο υπουργός Διασποράς του Ισραήλ, Ναχμάν Σάι προειδοποίησε χθες στο Twitter για τη φερόμενη αποστολή φορτίου πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία.

«Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι το Ισραήλ πρέπει να εμπλακεί σε αυτήν την αιματηρή σύγκρουση», είπε. Και πρότεινε την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία «όπως οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ».

Ένα τέτοιο βήμα, πάντως, θα σηματοδοτούσε μια στροφή στην πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, κρατώντας ανοικτή την πόρτα για την αποστολή μη θανατοφόρου εξοπλισμού στις ουκρανικές δυνάμεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μάθιου Μπόιλ, επικεφαλής πολιτικού ρεπορτάζ του Breitbart και ένας από τους δημοσιογράφους με άμεση πρόσβαση στον Τραμπ, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Τραμπ σκοπεύει να επισκεφτεί την Αθήνα» - Ο Μάθιου Μπόιλ μας βάζει στη σκέψη του Αμερικανού προέδρου

Ένας από τους δημοσιογράφους με τη στενότερη πρόσβαση στον Ντόναλντ Τραμπ μιλά στην ATHENS VOICE για τον Μητσοτάκη, το Ιράν, το ΝΑΤΟ, την Κίνα, την Ουκρανία και τα όρια της τραμπικής πολιτικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY