Κοσμος

Η Λιζ Τρας απέπεμψε τον Κουάζι Κουάρτενγκ από το Υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας

Σχεδόν έναν μήνα μετά την ανάληψη χαρτοφυλακίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kwasi Kwarteng
Παρελθόν από το Υπουργικό Συμβούλιο της Βρετανίας ο Kwasi Kwarteng © EPA / TOLGA AKMEN

Βρετανία: Παρελθόν ο Κουάζι Κουάρτενγκ από το Υπουργείο Οικονομικών - Τα δημοσιεύματα του Τύπου και η επικείμενη συνέντευξη Τύπου

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Κουάζι Κουάρτενγκ, παύθηκε από τα καθήκοντά του, όπως μετέδωσε το BBC. 

Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Times έγραψε ότι η πρωθυπουργός Λιζ Τρας επρόκειτο να αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών και να καταργήσει τμήματα του πακέτου δημοσιονομικών μέτρων που παρουσιάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και προβλέπει μαζικές ενισχύσεις για τους λογαριασμούς ενέργειας και γενναίες μειώσεις φόρων, σε μια προσπάθεια να αντέξει τις πολιτικές πιέσεις και τις πιέσεις της αγοράς.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η Λιζ Τρας, η οποία βρίσκεται στην εξουσία μόλις 37 ημέρες, θα δώσει αργότερα σήμερα συνέντευξη Τύπου.

BREAKING: Kwasi Kwarteng 'to be sacked as Chancellor'

Αφορμή για αυτήν την εξέλιξη φέρεται να ήταν ο μίνι προϋπολογισμός που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών και προέβλεπε φοροαπαλλαγές που προκάλεσαν αναταραχή στις αγορές.

Σε λίγη ώρα, η Λιζ Τρας αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους της αποπομπής του Κουάζι, αλλά και την άρση όλων όσων ήδη έχουν ανακοινωθεί. Μάλιστα, οι διαβουλεύσεις για τον διάδοχό του έχουν πάρει ήδη φωτιά.

O πρώην υπουργός σε ανάρτησή του στο twitter δημοσιεύει επιστολή με την οποία επιβεβαιώνει την αποπομπή του και σχολιάζει ότι του «ζητήθηκε να κάνω στην άκρη». Στην ίδια επιστολή σχολίασε ότι παραμένει στο πλευρό της Λιζ Τρας, το όραμα της οποίας εκτιμά ότι είναι σωστό, ενώ αναφέρεται και στη μακρόχρονη φιλία τους. 

Όπως αναφέρει το BBC, η αξία της λίρας μειώθηκε κατακόρυφα μετά την είδηση αποπομπής του Κουάζι Κουαρτένγκ. Η στερλίνα επιστρέφει τώρα κάτω από τα 1,12 δολάρια. 

Chancellor sacked: Watch Downing Street live

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ