- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Συνεχίζονται οι απεργίες στα διυλιστήρια της Γαλλίας - Ουρές στα πρατήρια για λίγη βενζίνη (βίντεο)
Η κυβέρνηση απειλεί με περαιτέρω επιτάξεις
Παραλύει η Γαλλία από την απεργία στα διυλιστήρια - Ουρές και καβγάδες στα πρατήρια - Οι προθέσεις της κυβέρνησης
Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίσσονται σε πρατήρια καυσίμων στη Γαλλία, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα διυλιστήρια και τις αποθήκες των TotalEnergies και Esso-ExxonMobil.
Αρκετά πρατήρια έχουν μείνει χωρίς βενζίνη, ενώ σε άλλα σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων από οχήματα που θέλουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι πολλοί οδηγοί από τη Γαλλία αναζητούν ανεφοδιασμό σε όμορες χώρες, όπως το Βέλγιο.
Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου καταγράφουν τους καβγάδες που σημειώνονται μεταξύ των οδηγών για λίγη βενζίνη.
Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αναγκάσει τους εργαζομένους να επιστρέψουν στην εργασία τους σε εγκατάσταση αποθήκευσης της TotalEnergies, καθώς το συνδικάτο CGT και η εταιρεία εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας για τους μισθούς.
«Αν χρειαστεί θα λάβουμε μέτρα για να άρουμε τον αποκλεισμό των διαθέσιμων προμηθειών στην αποθήκη της Δουνκέρκης», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Ανιές-Πανιέ Ρινασέρ και πρόσθεσε «ωστόσο, ελπίζω ότι ακόμη και σήμερα θα εξελιχθούν τα πράγματα ανάμεσα στο CGT και την Total».
Cette nuit, si vous vouliez faire le plein d’essence dans les Hauts De France. ⛽️#Carburant #Praud #Essence #BFMTV #France pic.twitter.com/eH8uGM6E79
— Laffranchi (@SamaritainSM) October 6, 2022
Οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα στην εταιρεία και τους επικεφαλής του συνδικάτου έγιναν χθες, Τετάρτη, αλλά απέτυχαν να καταλήξουν σε άρση του αδιεξόδου και εκπρόσωπος του συνδικάτου δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που επηρεάζουν τέσσερα διυλιστήρια και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην Δουνκέρκη, συνεχίζονται.
Η TotalEnergies αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις για την ύπαρξη συνομιλιών για το μισθολογικό με όλα τα συνδικάτα, καθώς συνεχίζονται οι διάφοροι αποκλεισμοί εγκαταστάσεων.
Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταβάλει ένα εφάπαξ μπόνους στο εργατικό της δυναμικό.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε παράλληλα σήμερα στον ραδιοσταθμό RTL ότι η TotalEnergies έχει «την δυνατότητα και άρα το καθήκον» να αυξήσει τους μισθούς και σημείωσε ότι η εταιρεία «άργησε» να αρχίσει συνομιλίες με τα συνδικάτα αφού αποκόμισε μεγάλα κέρδη.
Στο μεταξύ εκπρόσωπος του CGT στην Esso France δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των οποίων έχουν αποκλειστεί δύο διυλιστήρια θα συνεχιστούν.
Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν μειώσει την παραγωγή βενζίνης της Γαλλίας άνω του 60%, ακόμη ένα στα τρία πρατήρια βενζίνης εξακολουθεί να δυσκολεύεται για να εξασφαλίσει προμήθειες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.