Κοσμος

Βομβαρδισμός στο Κίεβο: «Τα πάντα σκοτείνιασαν», περιγράφει κάτοικος της πόλης

Δείχνοντας το διαμέρισμά του που διαλύθηκε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δύσκολη η επόμενη ημέρα για τους κατοίκους στο Κίεβο της Ουκρανίας μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό - Εικόνες καταστροφής

Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο τη Δευτέρα (10/10). Η νύχτα έγινε μέρα τις πρώτες πρωινές ώρες στην ουκρανική πρωτεύουσα, καθώς η Μόσχα προχώρησε σε αντίποινα για την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία.

Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν πολυκατοικίες και κατέστρεψαν σπίτια. Για πολλοστή φορά οι άμαχοι μπήκαν στο στόχαστρο της Ρωσίας. Γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά έτρεξαν να βρουν καταφύγιο στο μετρό της πόλης.

Δύο 24ωρα μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς, οι κάτοικοι στο Κίεβο μετρούν τις πληγές τους.

«Άκουσα στις ειδήσεις ότι πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο. Έτρεξα στο καταφύγιο. Οι σειρήνες δεν είχαν ηχήσει. Ακολούθησε η δεύτερη επίθεση. Αισθάνθηκα σαν να είχα παγιδευτεί κάτω από το μπαλκόνι» περιγράφει Ουκρανός που γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τον ρωσικό βομβαρδισμό στο Κίεβο.

Και πρόσθεσε: «Τα πάντα σκοτείνιασαν. Τα τζάμια έγιναν θρύψαλα. Η κόρη μου φώναζε για να δει αν είμαι ζωντανός. Ανοίξαμε δρόμο ανάμεσα στα χαλάσματα μέχρι το καταφύγιο. Ευτυχώς είμαστε ζωντανοί. Αυτό έχει σημασία. Τα πράγματα φτιάχνονται».

«Δεν ξέρω πού θα μείνουμε τις επόμενες ημέρες. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούμε να μείνουμε εδώ. Τα πάντα έχουν καταστραφεί» κατέληξε, δείχνοντας το βομβαρδισμένο τοπίο εκεί που πριν ήταν το καθιστικό, η κουζίνα και τα υπνοδωμάτια της οικογένειας.