Κοσμος

Παιδιά στο Κίεβο ψέλνουν τον εθνικό ύμνο από τα καταφύγια (βίντεο)

Μαθητές του δημοτικού μαζί με τις δασκάλες τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδιά στο Κίεβο ψέλνουν τον εθνικό ύμνο από τα καταφύγια
Στιγμιότυπο από καταφύγιο στο Κίεβο © Twitter/@Gerashchenko_en

Πόλεμος στην Ουκρανία - Εκρήξεις στις μεγάλες πόλεις:  Τα παιδιά ψέλνουν τον εθνικό ύμνο από τα καταφύγια.

Στα καταφύγια οδηγήθηκαν οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, μετά την εκτόξευση πυραύλων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ενάντια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας το πρωί της Δευτέρας.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε μετά την επίθεση με ρουκέτες στην ουκρανική πρωτεύουσα, παιδιά δημοτικού σχολείου του Κιέβου που έχουν σπεύσει σε καταφύγιο και μαζί με τις δασκάλες τους να ψέλνουν με όλη τους τη δύναμη τον ουκρανικό εθνικό ύμνο.

Σημειώνετια ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως η Ρωσία εκτόξευσε σήμερα το πρωί 75 πυραύλους εναντίον πόλεων της Ουκρανίας.

«Το πρωί, ο επιτιθέμενος εκτόξευσε 75 πυραύλους, 41 από τους οποίους καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνά μας», δήλωσε με ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι, διευκρινίζοντας πως η Ρωσία χρησιμοποίησε επίσης «μη επανδρωμένα αεροπλάνα μάχης».

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τις εκρήξεις μετά από πυραυλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν μετά τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και συνεχίζονται έως και μετά τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδος) στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον δήμαρχο της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, από τις εκρήξεις έχουν χτυπηθεί κρίσιμες δομές. «Υπάρχουν θύματα, όλα τα συνεργεία είναι στο πεδίο» ενώ για νεκρούς και τραυματίες έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο πρώτο μήνυμά του μετά τις εκρήξεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ