Κοσμος

Η πρώην σύζυγος σεΐχη του Ντουμπάι ζητά τη βοήθεια του ΟΗΕ - «Τα παιδιά μου κι εγώ είμαστε τρομοκρατημένοι»

Σε βίντεο καταγγέλλει την κακοποίηση που έχει υποστεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρώην σύζυγος σεΐχη
© BBC

H Ζεϊνάμπ Τζαβαντλί, πρώην σύζυγος σεΐχη του Ντουμπάι, ζητά παρέμβαση του ΟΗΕ στη μάχη για την επιμέλεια των παιδιών της

Η πρώην σύζυγος ενός σεΐχη του Ντουμπάι ζητά βοήθεια από τον ΟΗΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο της ίδιας όσο και των παιδιών της.

Η Ζεϊνάμπ Τζαβαντλί καταγγέλλει ότι έχει υποστεί κακοποίηση και εκφοβισμό από τις αρχές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την επιμέλεια των παιδιών της. Οι δικηγόροι του σεΐχη Σαΐντ μπιν Μαχτούμ μπιν Ρασίντ Αλ Μαχτούμ είχαν υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι είναι ανίκανη ως μητέρα και ότι εκθέτει τα παιδιά της σε κίνδυνο.

«Παρακαλώ βοηθήστε με», ακούγεται να λέει η Ζεϊνάμπ Τζαβαντλί σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το BBC. «Τα παιδιά μου κι εγώ είμαστε τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι για τη ζωή και την ασφάλειά μας», προσθέτει.

«Είμαστε ουσιαστικά άστεγοι και παγιδευμένοι σε ένα ξενοδοχείο στο Ντουμπάι. Τα παιδιά μου φοβούνται ότι θα με συλλάβουν και θα με απομακρύνουν από αυτά», συνεχίζει.

Σύμφωνα με το BBC, η 31χρονη πρώην γυμνάστρια από το Αζερμπαϊτζάν εδώ και τρία χρόνια προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη της επιμέλειας των παιδιών της. Παντρεύτηκε τον σεΐχη το 2015, ο οποίο είναι ανιψιός του ηγεμόνα του Ντουμπάι Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ.

Οι συνήγοροι της 31χρονης ισχυρίζονται ότι έχει περιοριστεί τόσο η ελευθερία μετακίνησης όσο και η ελευθερία της έκφρασης, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί τακτικές εκφοβισμού εναντίον της.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ