Κοσμος

Η Ινδία ανησυχεί για την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και καλεί σε κατάπαυση του πυρός

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι © EPA/ SERGEI BOBYLEV

Η Ινδία τοποθετήθηκε σχετικά με τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας - Η έκκληση σε Κίεβο και Μόσχα.

Η Ινδία, χώρα που διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της για την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας, η χώρα είναι πρόθυμη να υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης.

«Επαναλαμβάνουμε ότι η κλιμάκωση των εχθροπραξιών δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Καλούμε σε άμεση κατάπαυση του πυρός και επείγουσα επιστροφή στον δρόμο της διπλωματίας και του διαλόγου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Λίγο καιρό πριν ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο είχε τονίσει ότι η παρούσα χρονική συγκυρία δε συνιστά «εποχή για πολέμους». Σε μια παρόμοια δήλωση είχε προχωρήσει ο Μόντι και τον περασμένο Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδία κρατάει ουδέτερη στάση στον πόλεμο στην Ουκρανία, απέχοντας από ψηφίσματα στον ΟΗΕ, ενώ δεν συμμετέχει στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η Ινδία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα για στρατιωτικό εξοπλισμό και ανταλλακτικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ