Κοσμος

Ουκρανία: Ομαδικός τάφος με 180 πτώματα στο Λιμάν του Ντονέτσκ

Τη -στρατηγικής σημασίας- πόλη που εγκατέλειψαν άρον άρον οι Ρώσοι για να μην περικυκλωθούν από τους Ουκρανούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ομαδικός τάφος που εντοπίστηκε στην πόλη Λιμάν της Ανατολικής Ουκρανίας
Ο ομαδικός τάφος που εντοπίστηκε στην πόλη Λιμάν της Ανατολικής Ουκρανίας © EPA/YEVGEN HONCHARENKO

Ομαδικός τάφος στην πόλη Λιμάν του Ντονέτσκ στην Ουκρανία - Τουλάχιστον 180 πτώματα - Για εγκλήματα πολέμου κατηγορούν οι Ουκρανοί τη Ρωσία

Οι ουκρανικές αρχές εντόπισαν ομαδικό τάφο στην πόλη Λίμαν του Ντονέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία. Η -κομβικής σημασίας- πόλη του Λιμάν τέθηκε υπό τον έλεγχο των Ουκρανών την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πάβλο Κιριλένκο την Παρασκευή (7/10) μέσω Telegram, εντοπίστηκαν πολλά πτώματα, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται «τόσο για στρατιώτες όσο και για πολίτες».

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματικό της αστυνομίας, πως ο ομαδικός τάφος περιέχει τουλάχιστον 180 πτώματα.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τα στρατεύματα της Ρωσίας πως διαπράττουν εγκλήματα πολέμου σε περιοχές που έχουν καταλάβει, αφότου εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ρωσία δεν σταματά να ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες αυτές δεν ευσταθούν.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο είχε ανακαλυφθεί ομαδικός τάφος με 436 πτώματα στο Ιζιούμ, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, μετά την κατάληψη της πόλης από τον ουκρανικό στρατό.

Η υποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών από το Λιμάν της Ουκρανίας ήταν χαοτική. Οι Ουκρανοί έφθασαν πολύ κοντά να περικυκλώσουν τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία εγκατέλειψαν άρον άρον την πόλη - κλειδί στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς, πολεμικό εξοπλισμό και τεθωρακισμένα, όπως φαίνεται και στο βίντεο της γερμανικής Bild.

Dead Russian soldiers still lying in the street | BILD in liberated Lyman

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ