Κοσμος

Νικόλ Μαν, η πρώτη αστροναύτης ινδιάνικης καταγωγής που θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι ρίζες από τη φυλή Wailacki - Η πτήση με σκάφος της Space X

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτοξεύθηκε ο πύραυλος της SpaceX που μεταφέρει τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Νικολ Μαν © Nasa/Τwitter

Nικόλ Μαν: Η πρώτη Ινδιάνα στο διάστημα με τη NASA

Η Νικόλ Μαν γράφει ιστορία ως η πρώτη αστροναύτης ινδιάνικης καταγωγής και η πρώτη γυναίκα διοικητής σε σκάφος Crew Dragon της SpaceX. 

«Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, αλλά άξιζε τον κόπο», είπε στο Reuters η Μαν, μέλος των φυλών των Ινδιάνων Wailacki των Round Valley στη Βόρεια Καλιφόρνια

Η Μαν είχε πετάξει με πολεμικές αποστολές των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν προτού στρατολογηθεί από τη NASA το 2013 και ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της δύο χρόνια αργότερα. 

Ο πύραυλος της εταιρείας SpaceX που μεταφέρει τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Είναι η πέμπτη αποστολή προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που πραγματοποιείται από την εταιρεία του μεγιστάνα Ίλον Μασκ για λογαριασμό της NASA, αλλά απέκτησε συμβολικό χαρακτήρα καθώς εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία οι ΗΠΑ μεταφέρουν στο διάστημα μια ρωσίδα κοσμοναύτη.

Ύστερα από ένα ταξίδι περίπου 30 ωρών, το διαστημικό σκάφος θα προσδεθεί στον ISS. Τα μέλη του Crew-5 θα υποδεχθούν οι επτά συναδέλφοί τους που βρίσκονται ήδη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί και μία Ιταλίδα).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.