Κοσμος

Αλλάζει σελίδα η Bridgewater - Παραδίδει τη σκυτάλη ο ιδρυτής της Ρέι Ντάλιο

Τι ανέφερε σε δηλώσεις του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ρέι Ντάλιο αποχώρησε από την ηγεσία της επιχείρησης που κατέστησε το μεγαλύτερο hedge fund στον πλανήτη.

Παρελθόν από το τιμόνι της Bridgewater Associates αποτελεί ο δισεκατομμυριούχος Ρέι Ντάλιο.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Ρέι Ντάλιο μετέφερε στις 30 Σεπτεμβρίου όλα τα δικαιώματα ψήφου που είχε στο Δ.Σ. της Bridgewater και παραιτήθηκε ως ένας από τους τρεις co-Chief Investment Officers της.

«Ο Ρέι δεν έχει πλέον τον τελικό λόγο», δήλωσε ο co-Chief Investment Officer Νιρ Μπαρ Ντέα σε συνέντευξή του. «Πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή».

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η αποχώρηση του Ντάλιο συνιστά «ορόσημο». Ενώ μερικοί από τους συνομηλίκους του μετέτρεψαν τις εταιρείες που είχαν ιδρύσει σε οικογενειακά γραφεία ή τις έκλεισαν, εκείνος εμφανίστηκε αποφασισμένος να δημιουργήσει κάτι που να τον ξεπερνά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρέι Ντάλιο είχε εκπονήσει από το 2010 ένα σχέδιο μετάβασης ηγεσίας στην Bridgewater.

«Αυτή ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Με το που ήμασταν έτοιμοι, προχωρήσαμε», είπε ο 73χρονος Ντάλιο, ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο με έναν νέο τίτλο, ως «Ιδρυτής και μέντορας CIO». «Δεν ήθελα να αγκιστρωθώ εδώ μέχρι να πεθάνω», πρόσθεσε.

Ο Ντάλιο ξεκίνησε πάμφτωχος το 1975 στη Νέα Υόρκη, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει ένα hedge fund, το οποίο διαχειρίζεται σήμερα περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια.