Κοσμος

Πώς η ρωσική τηλεόραση προπαγανδίζει τις απειλές του Πούτιν για τα πυρηνικά (βίντεο)

To «ρεπορτάζ» με εικόνες από πυρηνικές δοκιμές και πυρηνικά καταφύγια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώσος δημοσιογράφος σε υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο
Ρώσος δημοσιογράφος σε υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο © The Sun/YouTube

Οι απειλές του Πούτιν για πυρηνικά στην Ουκρανία και το βίντεο σε ρωσική τηλεόραση από δοκιμές ατομικής βόμβας και υπόγεια καταφύγια.

Με τίτλο «Εν αναμονή της πυρηνικής σύγκρουσης» το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι NTV παρουσίασε «ρεπορτάζ» για τα πυρηνικά όπλα και τις επιπτώσεις τους.

Στο βίντεο παρουσιάζονται εκρήξεις από πυρηνικές δοκιμές που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν η Σοβιετική  Ένωση. Τεράστια «μανιτάρια» υψώνονται στον ουρανό με το ωστικό κύμα από τις ισχυρές εκρήξεις να διαλύει μέσα σε δευτερόλεπτα σπίτια.

Ο δημοσιογράφος εμφανίζεται σε υπόγειο καταφύγιο, όπου υπάρχει προστατευτικός εξοπλισμός για τη ραδιενέργεια, επισημαίνοντας ότι «τα πυρηνικά αποτελούν πλέον μέρος του γεωπολιτικού παιχνιδιού».

Οι εικόνες δίνονται στη δημοσιότητα στον απόηχο των νέων απειλών του Πούτιν για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία. Με τους Ουκρανούς να σημειώνουν τη μία νίκη μετά την άλλη στο πεδίο της μάχης, να έχουν επιστρέψει στο Ντονέτσκ με την ανακατάληψη της πόλης Λιμάν και να ετοιμάζονται να προωθηθούν μέχρι το Λουχάνσκ, ο Τσετσένος σύμμαχος του Πούτιν, Καντίροφ, κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Η Ρωσία διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων στον κόσμο. Έχει τις περισσότερες πυρηνικές κεφαλές, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν. Η Σοβιετική Ένωση πυροδότησε την ισχυρότερη πυρηνική βόμβα του κόσμου, την Tsar Bomba.

Russian TV shows chilling sequence 'in anticipation of nuclear war'

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ