Κοσμος

Γιατί δεν έγινε τελικά η #ΜεΤοο δίκη του «Τζεφ Μπέζος της Κίνας»

Εκατομμύρια Κινέζοι περιμέναν να δουν την δίκη live σε αμερικανικό δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τακτοποίηθηκε εξωδικαστικά η δίκη του Τζεφ Μπέζος της Κίνας
O ιδιοκτήτης της JD © Getty Images/Ideal Image

Η κατηγορία για σεξουαλική επίθεση κατά του Λιού Τζινγκγιάο, γνωστού και ως «Τζεφ Μπέζος της Κίνας» - Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Μια από τις μεγαλύτερες δίκες #MeToo που είχε δει ποτέ η Κίνα, η οποία θα εξελισσόταν στην άλλη άκρη του κόσμου, στην πολιτεία Μινεσότα των ΗΠΑ δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, τελικά. 

Ο Λιού Τζινγκγιάο o 49χρονος  κατηγορούμενος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της J.D που έχει χαρακτηριστεί ως ο «Τζεφ Μπέζος της Κίνας» και η κατήγορος ήταν μια 25χρονη Κινέζα μεταπτυχιακή φοιτήτρια που ισχυρίζοταν ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση συμφώνησαν σε διακανονισμό, αποφεύγοντας τη δίκη.

Σε δήλωση που εξέδωσαν το βράδυ του Σαββάτου οι δικηγόροι και των δύο μερών ανέφεραν ότι το περιστατικό που έλαβε χώρα «οδήγησε σε μια παρεξήγηση που κατανάλωσε σημαντική δημόσια προσοχή και προκάλεσε βαθύ πόνο στα μέρη και τις οικογένειές τους».

Το παγκόσμιο κίνημα του #metoo χτύπησε και την πόρτα της Κίνας όταν εργαζόμενες σε διόλου ευκαταφρόνητες θέσεις σε μεγάλες εταιρείες καταγγέλλουν πως πιέστηκαν να συμμετάσχουν σε «αλκοολικές νύχτες» παρά τη θέλησή τους, με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών αλλά και πελάτες, για την επικύρωση ενός κλεισίματος μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας.

Η είδηση εξέπληξε πολλούς στην Κίνα και κυριάρχησε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μέσα σε λίγες ώρες τα σχετικά hashtags συγκέντρωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές και σχόλια στο Weibo.

Εκατομμύρια Κινέζοι σχεδίαζαν ,μάλιστα να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη της δίκης αφού στην χώρα τους δεν είναι σύνηθες οι διαδικασίες αυτές να λαμβάνουν δημοσιότητα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ