- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ρωσία: Η βιομηχανία όπλων Καλάσνικοφ ανακοινώνει πωλήσεις-ρεκόρ το 2022.
Η βιομηχανία παραγωγής όπλων Καλάσνικοφ έχει καταγράψει ήδη φέτος τις μεγαλύτερες πωλήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς τα τουφέκια εφόδου της αγοράζονται με ρυθμό «ρεκόρ», έπειτα από επτά μήνες πολέμου στην Ουκρανία.
Οι πωλήσεις των αυτομάτων τουφεκιών εφόδου της αυξήθηκαν κατά 40% φέτος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βιομηχανίας Άλαν Λουσνίκοφ χθες Πέμπτη από την πόλη Ιζέφσκ. Δεν έδωσε απόλυτο αριθμό των πωλήσεων του πιο διαδομένου τουφεκιού εφόδου στην υφήλιο.
Προτεραιότητα είναι οι προμήθειες στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισήμανε ο κ. Λουσνίκοφ.
«Το να εγγυόμαστε την αμυντική ικανότητα της χώρας, ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες, είναι το καθήκον στην εκτέλεση του οποίου επικεντρώνονται όλα τα τμήματα της εταιρείας ανεξαίρετα», είπε.
Πέρα από τις πωλήσεις εντός Ρωσίας, καταγράφεται επίσης αύξηση των εξαγωγών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής κατασκευάστριας όπλων. Ήδη τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις στο εξωτερικό ξεπέρασαν αυτές που καταγράφηκαν ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά, διαβεβαίωσε.
«Οι παραγωγικές δυνατότητες μας αξιοποιούνται πολύ εντατικά φέτος», σύμφωνα με τον κ. Λουσνίκοφ. Για παράδειγμα, είναι γνωστό πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας παραλαμβάνουν φέτος 70.000 τουφέκια AK-103.
Κατά τη δημόσια εταιρεία εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, πλέον εξάγονται πάνω από 100.000 τουφέκια Καλάσνικοφ διαφόρων τύπων σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.
Εξάλλου το «Αβτομάτ Καλάσνικοφ», το πιο διαδεδομένο τουφέκι εφόδου στον πλανήτη, συχνά αντιγράφεται χωρίς άδεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.