Κοσμος

Πυρ από Ρώσο κληρωτό σε στρατολογικό κέντρο στο Ιρκούτσκ της Ρωσίας (βίντεο)

Έντονες αντιδράσεις για τη μερική επιστράτευση που είχε κηρύξει ο Πούτιν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένοπλος άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο στο Ιρκούτσκ της Ρωσίας
Ένοπλος άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο στο Ιρκούτσκ της Ρωσίας © Twitter

Ένας 25χρονος πυροβόλησε επικεφαλής στρατολογικού γραφείου στη Ρωσία. Πληροφορίες αναφέρουν πως αρνήθηκε να πάει να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Ένας 25χρονος τέθηκε υπό κράτηση αφού άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο στην περιφέρεια Ιρκούτσκ της Ρωσίας, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.

Ο ένοπλος, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λέει σε αστυνομικούς πως είναι ο 25χρονος Ρουσλάν Ζίνιν, άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο της πόλης Ουστ-Ιλίμσκ. Σε άλλο βίντεο φαίνεται να πυροβολεί τουλάχιστον μία φορά μέσα στο στρατολογικό κέντρο. Το πρακτορείο Reuters διευκρινίζει πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πιστοποιήσει επίσημα ότι πρόκειται για βίντεο με το εν λόγω περιστατικό.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ιρκούτσκ Ιγκόρ Κόμπζεφ έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως ο επικεφαλής του στρατολογικού κέντρου, «ο στρατιωτικός επίτροπος Αλεξάντρ Ελισέγεφ», βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και ότι ο δράστης των πυροβολισμών έχει συλληφθεί «και οπωσδήποτε θα τιμωρηθεί».

«Κανείς δεν θα πάει πουθενά», φέρεται να είπε ο δράστης λίγα δευτερόλεπτα προτού ανοίξει πυρ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Αρκετά στρατολογικά γραφεία έχουν δεχθεί επιθέσεις, από τη στιγμή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση. Επίσης, συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της επιστράτευσης στη Ρωσία, στις οποίες έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ