Κοσμος

Κύμα φυγής στη Ρωσία μετά την επιστράτευση Πούτιν - Οι Ρώσοι αναζητούν εισιτήρια χωρίς επιστροφή

Ποιοι και γιατί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όπου φύγει φύγει οι Ρώσοι μετά την επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Όπου φύγει φύγει οι Ρώσοι μετά την επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία © Pixabay | EPA

Σε πανικό οι Ρώσοι μετά την επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ψάχνουν να κλείσουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

Να φύγουν με το πρώτο αεροπλάνο επιδιώκουν αρκετοί Ρώσοι μετά τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, παρατηρείται αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων «one way» για προορισμούς στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ώρες τα εισιτήρια χωρίς επιστροφή έχουν γίνει ανάρπαστα και οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για τις αναχωρήσεις εξωτερικού έχουν πάρει «φωτιά». Στο Aviasales, την πιο δημοφιλή ιστοσελίδα στη Ρωσία για αναζήτηση και αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατακόρυφα ειδικά για τους προορισμούς Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) και Γεραβάν (Αρμενία), καθώς δεν απαιτείται visa.

Τις πολλαπλές αναζητήσεις των τελευταίων ωρών για ταξίδια εκτός Ρωσίας επιβεβαιώνουν και τα data analytics των Google Trends.

Ποιους αφορά η μερική επιστράτευση στη Ρωσία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση προκειμένου να συγκεντρωθούν 300.000 στρατιώτες, οι οποίοι και θα πολεμήσουν στην Ουκρανία, καθώς «ολόκληρη η Δύση πολεμά τη Ρωσία», όπως ισχυρίστηκε στο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού διευκρίνισε ότι η επιστράτευση αφορά μόνο όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες, ωστόσο πολλοί θεωρούν ότι αυτή η «δέσμευση» δεν αποκλείεται να μείνει στα λόγια και να βρεθούν οι ίδιοι μέσα σε λίγα 24ωρα να πολεμούν στην Ουκρανία.

Σχολιάζοντας τη γενική επιστράτευση στη Ρωσία ο Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρός πολέμιος του Πούτιν, προανήγγειλε «τεράστια τραγωδία» με μεγάλο αριθμό νεκρών στην Ουκρανία.

Vladimir Putin calls up 300,000 extra troops and warns the West against 'nuclear blackmail'

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ