Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επισκέφθηκαν το πλήθος στην ουρά (video)
Χειραψία με κάποιους από τους πολίτες που περίμεναν υπομονετικά
Βασίλισσα Ελισάβετ: Αιφνιδιαστική εμφάνιση έκαναν ο βασιλιάς Κάρολος III και ο πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ στην ουρά για το προσκύνημα το φέρετρο της βασίλισσας.
Ο βασιλιάς Κάρολος III και ο πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ έκαναν σήμερα αιφνιδιαστική εμφάνιση στην ουρά που σχημάτιζαν επί ώρες στο Λονδίνο οι πολίτες για να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.
Ο βρετανός βασιλιάς και ο διάδοχος του θρόνου αντάλλαξαν χειραψία με κάποιους από τους πολίτες που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά.
Η βρετανική κυβέρνηση έκανε σήμερα έκκληση στους πολίτες να μη συρρέουν στο Λονδίνο για να σταθούν στην ουρά και να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ καθώς η τεράστια ζήτηση σημαίνει ότι ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τις 24 ώρες.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη προσκυνήσει έχοντας περιμένει επί ώρες μέσα στο κρύο για να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα.
Το κοινό μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα ως τις 06:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.
Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ιδιαίτερα δημοφιλούς έπειτα από 70 χρόνια στον θρόνο, προκάλεσε μεγάλη θλίψη στη Βρετανία.
Βασίλισσα Ελισάβετ: Όσα έχουν γίνει γνωστά για την κηδεία της
Τη Δευτέρα το πρωί το φέρετρο της Ελισάβετ Β’ θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της στις 11:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας). Πρόκειται για την πρώτη κρατική κηδεία που πραγματοποιείται στη Βρετανία μετά από αυτή του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965.
Περίπου 2.000 καλεσμένοι, ανάμεσά τους εκατοντάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο, εστεμμένοι, αλλά και ανώνυμοι που έχουν τιμηθεί, θα παραστούν στην τελετή. Θα είναι το πιο σημαντικό γεγονός που έχει αναλάβει να περιφρουρήσει η αστυνομία του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε. Ακόμη μεγαλύτερο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας, που ανέλαβε τον θώκο πριν περίπου 10 ημέρες, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλούς ηγέτες, ανάμεσά τους ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μίχαελ Μάρτιν, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Επίσης θα συνομιλήσει με τους ομολόγους της της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι και της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.
Αύριο Κυριακή το απόγευμα ο βασιλιάς Κάρολος III θα δεχθεί τους επικεφαλής των κρατών στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Ο βασιλιάς ολοκλήρωσε χθες στην Ουαλία την περιοδεία του στις τέσσερις χώρες που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο: την Αγγλία, τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία.
Η Ελισάβετ Β’ θα ταφεί τη Δευτέρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, δίπλα στον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο Στ’ και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.
Ο διάδοχος της βασίλισσας Ελισάβετ, Κάρολος, είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία μονάρχης στον βρετανικό θρόνο
Ο Κάρολος, που διαδέχθηκε τη μητέρα του σε ηλικία 73 ετών, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο σε ηλικία μονάρχη που ανέρχεται στον θρόνο στη βρετανική ιστορία, είναι λιγότερο δημοφιλής από την Ελισάβετ Β’, που ήταν ευρέως αγαπητή. Οι οπαδοί της κατάργησης της μοναρχίας ελπίζουν εδώ και χρόνια ότι η αλλαγή βασιλιά θα τους ανοίξει την πόρτα. Η δημοτικότητα του Καρόλου Γ’ αυξήθηκε μετά την άνοδό του στον θρόνο, βάσει δημοσκόπησης του YouGov που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Τρεις στους πέντε πιστεύουν ότι θα είναι καλός βασιλιάς, ενώ το 94% αποτίμησε θετικά την πρώτη του ομιλία ως μονάρχη.
Ο Ρόμπερτ Χέιζελ, συνταγματολόγος στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, εμφανίζεται επιφυλακτικός σχετικά με την κατάργηση της μοναρχίας στη Βρετανία. «Τη σύγχρονη εποχή υπάρχει πολύ περιορισμένη στήριξη στη Βρετανία για την κατάργηση της μοναρχίας. Οι δημοσκοπήσεις παραμένουν εκπληκτικά σταθερές τα τελευταία 30 με 40 χρόνια». Τον Ιούνιο το 62% των Βρετανών πίστευε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει μοναρχία, με μόνο το 22% να εκτιμά ότι ο ηγέτης του κράτους πρέπει να εκλέγεται. Ωστόσο οι νέοι τάσσονται περισσότερο υπέρ της κατάργησης της μοναρχίας σε σχέση με τους μεγαλύτερους. «Ως βασιλιάς ο Κάρολος δεν έχει κάνει ατοπήματα, κάτι που συνέβαινε μέχρι τώρα, και εκτιμώ ότι η μοναρχία θα χαίρει το ίδιο επίπεδο στήριξης όπως και επί βασιλείας της Ελισάβετ, αν όχι περισσότερο», επεσήμανε ο Χέιζελ.
Η Τζούλι Μπίσοπ, μια 62χρονη Βρετανίδα, συνόψισε αυτό που φαίνεται να πιστεύει η πλειονότητα των συμπατριωτών της: «Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς κάτι άλλο μετά από τόσους αιώνες».
Δείτε LIVE εικόνα από το λαϊκό προσκύνημα για τη βασίλισσα Ελισάβετ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη θητεία του Τραμπ στον Λευκό Οίκο
To διάγγελμα του ισραηλινού πρωθυπουργού
Η λίστα των καλεσμένων στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις της συμφωνίας» είπε ο Νετανιάχου
Τον πυροβόλησε ένοπλος πολίτης που ήταν περαστικός στο σημείο - Προσοχή σκληρές εικόνες
Μια συμφωνία που κάποτε φαινόταν αδύνατη, μετά από 470 ημέρες πολέμου, είχε πάρει σάρκα και οστά
7 απαντήσεις μετά την απόφαση απαγόρευσης - Τι μπορεί να αλλάξει την πορεία των εξελίξεων την τελευταία στιγμή
Ο ιδρυτής της Microsoft είχε τρίωρο δείπνο με τον Τραμπ - Τι συζήτησαν
Τις στιγμές πανικού περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες
Το βυτιοφόρο ανετράπη με αποτέλεσμα να χυθεί βενζίνη και στη συνέχεια έγινε έκρηξη.
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην οδό Λεβόντιν στο Τελ Αβίβ
Με τέσσερα ελικόπτερα μεταφέρονται στα νοσοκομεία - Πολλοί από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση
Βρέθηκαν γυμνές της φωτογραφίες στα social media - Τις είχε τραβήξει ο σύζυγός της
Αποκαλύψεις στο τρέιλερ της 6ης σεζόν του ριάλιτι «The Kardashians»
Αψηφά το πολικό ψύχος και αφήνει ελάχιστα στη φαντασία
Ακούγονται σειρήνες και στο Τελ Αβίβ
Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς
Το ζευγάρι βρέθηκε στην Ινδία και μαγνήτισε τα βλέμματα
Όλες οι φάσεις της συμφωνίας για εκεχειρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.