Κοσμος

Έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία για βίαιη σύλληψη πατέρα μπροστά στα παιδιά του (βίντεο)

Τα ρατσιστικά σχόλια των αστυνομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιδράσεις για βίαιη σύλληψη πατέρα μπροστά στα παιδιά του στο Βερολίνο
Βίαια σύλληψη © Twitter/@anadoluagency

Βερολίνο: Βίαιη σύλληψη πατέρα μπροστά στα παιδιά του - Ξεκινά έρευνα για το περιστατικό.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά το βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η στιγμή της σύλληψης ενός άνδρα μπροστά στα παιδιά του στο Βερολίνο, καθώς ο αστυνομικός που του περνάει χειροπέδες ασκεί υπερβολική βία και εκστομίζει ρατσιστικά σχόλια. Στο βίντεο, το οποίο δημοσίευσε στα social media ένας δικηγόρος, φαίνονται δύο αστυνομικοί να έχουν ρίξει στο πάτωμα έναν άνδρα μέσα στο σπίτι του στο Βερολίνο ενώ τα παιδιά του που παρακολουθούν τη σκηνή κλαίνε και η σύζυγός του εκλιπαρεί τους ένστολους να μην τον χτυπήσουν.

Τότε ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να λέει στη γυναίκα: «Αυτή είναι η πατρίδα μου και εσύ είσαι φιλοξενούμενη». Λίγο αργότερα ο ίδιος αστυνομικός ακούγεται να λέει στην οικογένεια των μεταναστών: «Είστε στη χώρα μου. Θα πρέπει να συμπεριφέρεστε όπως ορίζουν οι νόμοι».

Παράλληλα ο αστυνομικός απευθύνεται με απειλητικό τόνο στη γυναίκα λέγοντας της «βγάλε τον σκασκό. Μη με αγγίξεις ξανά αλλιώς θα σε πάω στο κρατητήριο».

Αστυνομική βία στο Βερολίνο: Αντιδράσεις και έρευνα

Από την πλευρά της, η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή (9/9).

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινιζόταν ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα προκειμένου να εκτελέσουν ένταλμνα σύλληψης του άνδρα που κατηγορείται για απάτη με επιδόματα που εισέπραξε. Κατά την ίδια ανακοίνωση ο άνδρας αντιστάθηκε και γι' αυτό οι αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος ενώ η σύζυγός του προσπάθησε να τον απελευθερώσει και εμποδίστηκε.

«Ρατσισμός στην αστυνομία του Βερολίνου», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, Φεράτ Κοτσάκ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ