Κοσμος

Του ζήτησε να φορέσει μάσκα και τον σκότωσε: Ισόβια στον 50χρονο για το φονικό στο βενζινάδικο

Το χρονικό της δολοφονίας - Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο δράστης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένοχος ο 50χρονος στη Γερμανία που εκτέλεσε ταμία, όταν του ζήτησε να βάλει μάσκα για τον κορωνοϊό
Ένοχος ο 50χρονος στη Γερμανία που εκτέλεσε ταμία, όταν του ζήτησε να βάλει μάσκα για τον κορωνοϊό © Pixabay

Ισόβια στον 50χρονο στη Γερμανία που σκότωσε ταμία σε βενζινάδικο, επειδή του ζήτησε να βάλει μάσκα για τον κορωνοϊό.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία σε βενζινάδικο στη Γερμανία με αφορμή μια μάσκα για τον κορωνοϊό, επέβαλε το περιφερειακό δικαστήριο του Μπαντ Κρόιτσναχ (κρατίδιο Ρηνανία – Παλατινάτο).

Το φονικό είχε σημειωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2021. Ο 50χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 20χρονο υπάλληλο σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Το θύμα τού είχε ζητήσει να συμμορφωθεί με τους υγειονομικούς κανόνες για τον περιορισμό του κορωνοϊού και να φορέσει μάσκα μέσα στο κατάστημα. Ο δράστης έφυγε για λίγο, επέστρεψε όμως με όπλο και πυροβόλησε το θύμα.

Ακροδεξιός ο δράστης του φονικού στο βενζινάδικο

Ο Μάριο Ν., σύμφωνα με τους δικαστές, είχε ως κίνητρο τις ακροδεξιές πεποιθήσεις του και τη γενικότερη εχθρότητα προς το κράτος.

«Έβλεπε τον ταμία του πρατηρίου ως εκπρόσωπο του κράτους και της πολιτικής κατά του κορωνοϊού, την οποία θεωρούσε λανθασμένη και θέλησε να παραδειγματίσει μέσω της πράξης του», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

Η μάσκα για τον κορωνοϊό και η δολοφονία στο βενζινάδικο

Ο δράστης είχε ομολογήσει ότι αισθάνθηκε θυμό όταν ο νεαρός ταμίας αρνήθηκε να του πουλήσει μπίρα αν δεν φορούσε τη μάσκα για τον κορωνοϊό.

Αφού έφυγε προσωρινά, πήγε στο σπίτι του για να πάρει το όπλο και εμφανίστηκε ξανά στο βενζινάδικο, όπου και πάτησε τη σκανδάλη, αφαιρώντας τη ζωή του ταμία.

Η υπεράσπιση είχε ζητήσει να χαρακτηριστεί η πράξη ανθρωποκτονία εξ αμελείας, επειδή ο δράστης είχε προηγουμένως καταναλώσει αλκοόλ. Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο στη Γερμανία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ