Κοσμος

Σε πείσμα της ακρίβειας ο όμιλος Zara αύξησε τις πωλήσεις του κατά 41%

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατάστημα Zara
© EPA/ PACO CAMPOS

Πωλήσεις και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε ο όμιλος Zara. Τα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Αύξηση των κερδών και των πωλήσεων κατέγραψε η ισπανική Inditex στο α' εξάμηνο του 2022, καθώς η αύξηση των online πωλήσεων στο β΄ τρίμηνο του έτους ενίσχυσε τις επιδόσεις της ιδιοκτήτρια της επωνυμίας ρούχων Zara.

Η ισπανική εταιρεία μόδας, που έχει επίσης στην κατοχή της Bershka, Massimo Duti, Pull&Bear, τόνισε πως τα καθαρά κέρδη για το εξάμηνο μέχρι τις 31 Ιουλίου, αυξήθηκαν στα 1,79 δισ. ευρώ από τα 1,27 δισ. ευρώ στο προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 14,85 δισ. ευρώ από τα 11,94 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις σε καταστήματα και μέσω διαδικτύου σε σταθερό νόμισμα μεταξύ 1 Αυγούστου-11 Σεπτεμβρίου, αυξήθηκαν 11% σε σχέση με την περίοδο-ρεκόρ πέρυσι.

Η Inditex τόνισε ότι αναμένει οι πωλήσεις διαδικτύου να υπερβούν το 30% των συνολικών πωλήσεων μέχρι το 2024.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 2,43 δισ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο από τα 1,69 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν στα 4,03 δισ. ευρώ από τα 3,10 δισ. ευρώ.

Για το έτος, η Inditex αναμένει σταθερό μεικτό περιθώριο, συν/πλην 50 μονάδες βάσης, καθώς και θετική συναλλαγματική επίδραση 0,5% στις πωλήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Inditex, Óscar García Maceiras, δήλωσε ότι τα ισχυρά αποτελέσματα της εταιρείας είναι απόρροια «της μόδας μας, της εμπειρίας αγορών που προσφέρουμε και της δέσμευσης των ανθρώπων μας».

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ