Κοσμος

Οι Ουκρανοί υποδέχονται τους ελευθερωτές στρατιώτες (βίντεο)

Ο διαδραστικός χάρτης της προέλασης των ουκρανικών στρατευμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Τα ρωσικά στρατεύματα υποχωρούν – Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση
Πόλεμος στην Ουκρανία © EPΑ Pool

Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός προέλαυνει στα ανατολικά. 

Με τη συμπλήρωση 200 ημερών από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη στην περιοχή του Χαρκόβου. Σύμφωνα με τον αρχηγό του ουκρανικού στρατού, η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους, από την αρχή του Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασκούν πίεση στο βόρειο τμήμα, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η προέλαση στο νοτιοανατολικό τμήμα.

Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε «2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους» κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι ο ρωσικός στρατός «έκανε τη σωστή επιλογή» με το να τραπεί σε φυγή απέναντι στην αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει η Ουκρανία στο βορειοανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Μπαλάκλια, γνωστοποίησε το Σάββατο η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, λίγες ώρες αφού η Ρωσία ανακοίνωσε την απόσυρση των δυνάμεών της.

Με φόντο τα παραπάνω βίντεο στα social media δείχνουν πως οι ουκρανοί και οι ουκρανές υποδέχθηκαν τους στρατιώτες που απελευθέρωσαν τις περιοχές τους από τους Ρώσους. 

Την ίδια ώρα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταγράφουν κέρδη στην περιοχή του Χαρκόβου κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ