Ουκρανία: Οι Ρώσοι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία ανέρχονται σε 6.024, σύμφωνα με το BBC.
Η ρωσική υπηρεσία του BBC και ο ιστότοπος Mediazona κατέγραψαν σε συνεργασία με εθελοντές από ανοιχτές πηγές τα ονόματα 6.024 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι δημοσιογράφοι της ρωσικής υπηρεσίας του BBC μαζί με εθελοντές καταρτίζουν κατάλογο των Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία. Τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε ανακοινώσεις που γίνονται δημόσια και στις οποίες αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία για τους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν, το πλήρες όνομα, το αξίωμα όπως και η τοποθεσία ταφής.
«Κρίνοντας με βάση τα αναγραφόμενα στις επιτύμβιες πλάκες και την ημερομηνία της κηδείας, κατά μέσο όρο όσοι σκοτώνονται στην Ουκρανία, κηδεύονται μετά από 14-20 μέρες αφότου φθάσουν οι σοροί τους στην Ρωσία. Ωστόσο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έγιναν αρκετές κηδείες στρατιωτικών που είχαν σκοτωθεί πριν από τρεις αλλά και τέσσερις μήνες», αναφέρει η έρευνα του BBC.
Πόλεμος στην Ουκρανία - Βρέθηκαν νέοι τάφοι
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι δημοσιογράφοι πληροφορήθηκαν ότι εμφανίσθηκαν νέοι τάφοι στην περιοχή του Καλίνιγκραντ και του Κρασνοντάρ, όπως επίσης στο Βλαδιβοστόκ, στο Πετροπάβλοφσκ-Καμτσάτσκι και στο Βιμπούταχ.
Οι περισσότεροι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στον πόλεμο ανά περιοχή της Ρωσίας είναι από το Νταγκεστάν (278 άτομα), την Μπουριάτια (256) και την περιοχή Κρανσοντάρ (227 άτομα). Προς σύγκριση επισημαίνεται στην έρευνα, σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, πως μέχρι σήμερα οι νεκροί στρατιωτικοί που προέρχονται από τη Μόσχα είναι μόνο 15, παρότι ο πληθυσμός της Μόσχας αντιστοιχεί στο 9% του πληθυσμού της Ρωσίας. Σε πολλές περιοχές της Ρωσίας, όπου το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό, η στρατιωτική θητεία με σύμβαση είναι σχεδόν η μόνη ευκαιρία για τον βιοπορισμό των νέων.
Με τον ρωσικό στρατό πολεμούν και σκοτώνονται στην Ουκρανία και άνδρες από άλλες μετασοβιετικές δημοκρατίες. Το BBC γνωρίζει για τον θάνατο τουλάχιστον 13 υπηκόων του Κιργιστάν, εννέα του Τατζικιστάν, 12 της αποσχισθείσας Νότιας Οσετίας και ενός Μολδαβού υπηκόου.
«Από τους 6.024 Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, οι 1025, δηλαδή το 17%, είναι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων 4 στρατηγοί και 35 συνταγματάρχες», επισημαίνεται στην έρευνα.
Μεταξύ όλων των σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων, το πεζικό υπέστη τις περισσότερες απώλειες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα στοιχεία έως τις 2 Σεπτεμβρίου, «το 20% του συνόλου των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν υπηρετούσε σε μηχανοκίνητες μονάδες τυφεκιοφόρων», ενώ ένα άλλο 17% υπηρετούσε στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις».
Μέχρι στιγμής έχουν επίσης επιβεβαιωθεί πληροφορίες για τον θάνατο στην Ουκρανία τουλάχιστον τεσσάρων κρατουμένων που είχαν πολεμήσει ως μέλη ρωσικών παραστρατιωτικών μονάδων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Washington Post περιγράφει τις δραματικές ώρες πριν τις οριστικές αποφάσεις
Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία και οι έντονες χιονοπτώσεις δημιουργούν ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες
Aρκετές και απροσδόκητες οι οικονομικές πιέσεις
Ο ιρανικός λαός έχει τεράστια ιστορία πίσω του και έχει επιβιώσει από πολλά δεινά
Οκτώ μέλη πληρώματος και τρεις επιβάτες, μέλη του προσωπικού του υπουργείου, ανάμεσα στους νεκρούς
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.