- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χρειαζόμαστε πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου
Στις 14 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις
Φυσικό αέριο - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη χρειάζεται πλαφόν στις τιμές».
Η Ευρώπη χρειάζεται να επιβάλει ένα πλαφόν στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου που εισάγεται μέσω αγωγών, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα η φον ντερ Λάιεν, προκειμένου η ΕΕ να ακυρώσει, όπως είπε, τις απόπειρες του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτι,ν να χειραγωγήσει την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.
Κάλεσε επίσης για μέτρα προκειμένου να αφαιρεθούν κάποια από τα υπερκέρδη που έχουν αποκομίσει οι πάροχοι ηλεκτρισμού από την ενεργειακή κρίση, χρησιμοποιώντας τα χρήματα για να υποστηριχθούν ευάλωτοι πολίτες και εταιρίες.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι έχει έρθει η ώρα για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο που εισάγεται μέσω αγωγών στην Ευρώπη», επεσήμανε η φον ντερ Λάιεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνάντησης συντηρητικών Γερμανών βουλευτών στην πόλη Μούρναου.
«Ένα πλαφόν στην τιμή μπορεί να προταθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και υπάρχει επίσης μια νομική θεμελίωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αφαιρεθούν κέρδη προσωρινά ως ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης σε μια περίοδο κρίσης», πρόσθεσε.
Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θα συναντηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν πώς θα απαντήσουν στην εκτόξευση των τιμών.
Φυσικό αέριο - Στις 14 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις της ΕΕ
Στις 14 Σεπτεμβρίου, η φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία των προτάσεων της Επιτροπής για μέτρα έκτακτης ανάγκης σε επίπεδο ΕΕ ώστε να αντιμετωπιστεί η εκτόξευση των τιμών, δήλωσε χθες, Πέμπτη, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Επιτροπής.
«Τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες, εργαζόμαστε σκληρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να απαντήσουμε σε αυτή τη χειραγώγηση (του Πούτιν)», είπε η φον ντερ Λάιεν στο Μούρναου.
«Συμφωνήσαμε στην κοινή αποθήκευση (αερίου) και φθάσαμε σε ένα επίπεδο πλήρωσης των δεξαμενών 80% κατά μέσον όρο μέχρι σήμερα, δύο μήνες νωρίτερα απ΄ό,τι αναμενόταν», είπε, σημειώνοντας πως η Νορβηγία παρέχει τώρα περισσότερο αέριο στην ΕΕ απ΄ό,τι η Ρωσία.
«Αλλά όλα αυτά δεν είναι αρκετά: βλέπουμε πως η αγορά ηλεκτρισμού δεν λειτουργεί πια επειδή έχει διαταραχθεί μαζικά εξαιτίας της χειραγώγησης του Πούτιν», είπε η φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε πως η Ρωσία επιλέγει τώρα να κάψει αέριο παρά να διανείμει τους όγκους που προβλέπονται από τα συμβόλαια στην Ευρώπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.