Κοσμος

OnlyFans: Πάνω από 500 εκατ. δολάρια έβγαλε ο ιδιοκτήτης της σελίδας από το 2020

H πανδημία εκτόξευσε τα κέρδη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

OnlyFans: Ο ιδιοκτήτης έλαβε πάνω από 500 εκατ. δολάρια από τα μερίσματα. 

Η συνδρομητική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης OnlyFans δήλωσε ότι κατέβαλε στον ιδιοκτήτη της Leonid Radvinsky περίπου 517 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα από το τέλος του 2020, καθώς τα κέρδη εκτοξεύτηκαν χάρη στους χρήστες που συνέρευσαν στην πλατφόρμα που είναι γνωστή για το πορνογραφικό της περιεχόμενο.

Η OnlyFans κατέγραψε κέρδη προ φόρων ύψους 433 εκατομμυρίων δολαρίων το έτος που έληξε στις 30 Νοεμβρίου, επτά φορές περισσότερα από ό,τι κέρδισε το προηγούμενο έτος, ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της την Πέμπτη. Ο Radvinsky έλαβε 284 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα για την περίοδο και επιπλέον 233 εκατομμύρια δολάρια το 2022 μέχρι το τέλος Αυγούστου, ανέφερε η εταιρεία. 

Υπενθυμίζεται πως το OnlyFans είναι μια συνδρομητική πλατφόρμα με έδρα τη Βρετανία που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν κατάλληλο και ακατάλληλο περιεχόμενο, λαμβάνοντας παράλληλα πληρωμές απευθείας από τους θαυμαστές τους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η απήχηση που γνώρισε το OnlyFans εν μέσω των περιορισμών για τον κορωνοϊό εκτοξεύτηκε, καθώς από τα 20 εκατ. συνδρομητών στα τέλη του 2019 έφτασε να μετράει πάνω από 120 εκατ. συνδρομητές, με τις τιμές που καλείται να καταβάλει ο υποψήφιος συνδρομητής να κυμαίνονται από 5 έως 50 δολάρια. Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 553% για το τελευταίο χρόνο, φτάνοντας τα 281 εκατ. στερλινών για τη χρήση που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Σημειώνεται πως η OnlyFans λαμβάνει προμήθεια 20% από τις πληρωμές των συνδρομητών.

To site ιδρύθηκε το 2016, ενώ το 2018 ο Λέονιντ Ραντβνίσκι, επιχειρηματίας στο χώρο των πορνογραγικών site, αγόρασε το 75% της μητρικής εταιρείας του OnlyFans, Fenix International.