Κοσμος

Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell προειδοποιεί: «Δεν θα είναι μόνο ένας χειμώνας δύσκολος»

Πώς θα βρεθούν οι λύσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell προειδοποιεί: «Δεν θα είναι μόνο ένας χειμώνας δύσκολος»
Φυσικό αέριο © Markus Winkler/Unsplash

Ενεργειακή κρίση - Προειδοποίηση από τον ισχυρό άνδρα της Shell, Βen van Beurden: «Οι ελλείψεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα διαρκέσουν αρκετούς χειμώνες».

Οι ελλείψεις φυσικού αερίου σε όλη την Ευρώπη είναι πιθανό να διαρκέσουν αρκετούς χειμώνες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell. Ο ισχυρός άνδρας της Shell, Βen van Beurden, προχώρησε σε μία άκρως ανησυχητική δήλωση, αναφορικά με την ενεργειακή κρίση.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Νορβηγία δήλωσε ότι «εαν πιστεύουμε ότι θα είναι μόνο ένας δύσκολος χειμώνας και μετά η κρίση θα τελειώσει, τότε μιλάμε για φαντασίωση». «Μπορεί κάλλιστα να περάσουν αρκετοί δύσκολοι χειμώνες», είπε ο Van Beurden σύμφωνα με τον οποίο οι λύσεις στην ενεργειακή κρίση θα πρέπει να βρεθούν μέσω «εξοικονόμησης, επιβολής δελτίου και γρήγορης δημιουργίας εναλλακτικών πηγών».

Σημειώνεται ότι οι δραματικές προβλέψεις του Βen van Beurden έρχονται στον απόηχο των αναφορών ότι πολλές περιοχές στη Μεγάλη Βρετανία σκέφτονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα να δημιουργήσουν ζεστούς χώρους σε βιβλιοθήκες, γκαλερί. Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου τα τοπικά συμβούλια του Μπέρμιγχαμ, του Μπρίστολ, του Νταντί, της Γλασκώβης και του Αμπερντίν εξετάζουν το ενδεχόμενο χρήσης δημόσιων χώρων από ανθρώπους που πλήττονται άμεσα από την ενεργειακή κρίση.

Ενεργειακή κρίση - Έκτακτα μέτρα σχεδιάζει η ΕΕ

Μιλώντας τη Δευτέρα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είπε ότι ένα πακέτο έκτακτων μέτρων θα αποκαλυφθεί σύντομα. Μιλώντας στη Σλοβενία ​​καθώς αξιωματούχοι της ΕΕ επεξεργάζονται ένα σχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να ανακοινωθεί ήδη αυτή την εβδομάδα, ο Φον ντερ Λάιεν είπε ότι θα εισαχθούν «επείγουσες παρεμβάσεις» εκτός από τις πιο μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας.

«Οι αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εκθέτουν τώρα, για διαφορετικούς λόγους, τους περιορισμούς του τρέχοντος σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», είπε. Η Γαλλίδα πρωθυπουργός, Ελίζαμπεθ Μπορν, προειδοποίησε τις εταιρείες ότι η ενέργεια θα μπορούσε να διανεμηθεί με δελτίο αυτό τον χειμώνα, ενώ ο υπουργός Ενέργειας του Βελγίου είπε ότι τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια μπορεί να είναι δύσκολα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ