Κοσμος

Πέθανε ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς, γιος του Τσε Γκεβάρα

Ποιος ήταν - Η ανακοίνωση για τον θάνατό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς
Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς © EPA / ALI HAIDER

Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς: Νεκρός ο γιος του Τσε Γκεβάρα στα 60 του χρόνια - Τα αίτια θανάτου του και η ανακοίνωση του Κουβανού προέδρου

Ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς, γιος του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, πέθανε τη Δευτέρα (29/8) στο Καράκας σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή. 

«Με βαθύτατη λύπη, λέμε αντίο στον Καμίλο, γιο του Τσε και άνθρωπο που προωθούσε τις ιδέες του», έγραψε ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας - Κανέλ στον λογαριασμό του στο Twitter. Σύμφωνα με το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa latina, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Καράκας όταν υπέστη «πνευμονική εμβολή η οποία προκάλεσε έμφραγμα». 

Ποιος ήταν ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς

Γεννημένος το 1962, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Κουβανο-αργεντινού αντάρτη, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, που σκοτώθηκε από τον βολιβιανό στρατό το 1967, και την Κουβανή σύζυγό του Αλέιντα Μαρτς, επίσης αντάρτισσα. Τρία άλλα παιδιά γεννήθηκαν από τον γάμο αυτό: η Αλέιντα, η Σέλια και ο Ερνέστο.

Ο Τσε είχε μια άλλη κόρη (την 'Ιλντα που πέθανε το 1995) από έναν προηγούμενο γάμο με την Περουβιανή 'Ιλντα Γκαντέα.

Με πτυχίο στο Εργατικό Δίκαιο, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς ήταν διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα στην Αβάνα, ιδρύματος αφιερωμένου στο έργο και τη σκέψη του πατέρα του.

Fallece Camilo Guevara, hijo del Ché

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ