- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ουκρανία θα εκκενώσει και άλλες περιοχές στα μέτωπα
Φόβοι ότι θα καταληφθούν από τους Ρώσους
Ουκρανία: Η κυβέρνηση θα εκκενώσει υποχρεωτικά και άλλες περιοχές στα μέτωπα του πολέμου.
Η Ουκρανία σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των περιoχών στα μέτωπα του πολέμου οι οποίες θα εκκενωθούν υποχρεωτικά, καθώς μπορεί να καταληφθούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα θέρμανσης τον χειμώνα, ανέφερε σήμερα μια αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Η εκστρατεία υποχρεωτικών εκκενώσεων ξεκίνησε τον Ιούλιο από το ανατολικό Ντονέτσκ και υλοποιήθηκε αυτόν τον μήνα. Οι ελεγχόμενες από την Ουκρανία περιφέρειες και πόλεις στις ανατολικές επαρχίες βομβαρδίζονται συνεχώς από τη Ρωσία και τους φιλορώσους αυτονομιστές.
«Αν μείνουν εκεί, ο κόσμος θα υποφέρει, ιδίως τα παιδιά», είπε η Ιρίνα Βερεσούκ ανακοινώνοντας από την τηλεόραση την επέκταση του προγράμματος. Εξήγησε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην απομάκρυνση μητέρων με παιδιά και ηλικιωμένων σε ορισμένες περιοχές του ανατολικού Χαρκόβου και των περιφερειών Ζαπορίζια και Μικολάιφ, στα νότια.
«Δεν μιλάω για ολόκληρες τις επαρχίες αλλά σε ορισμένα μέρη θα απαιτηθεί υποχρεωτική εκκένωση και προετοιμαζόμαστε για αυτό», πρόσθεσε η Βερεσούκ. Προέτρεψε του κατοίκους να μην προβάλουν αντίσταση, εξηγώντας ότι είναι αντιμέτωποι με την απειλή της ρωσικής κατοχής. «Ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει ο εχθρός για να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να συνεργαστούν. Για αυτό ζητώ τόσο συχνά τις εκκενώσεις και καλώ τους ανθρώπους να μην ελπίζουν ότι ο εχθρός θα τους δείξει έλεος και (…) θα τηρήσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες σε προβλήτα - Αυξάνεται η πίεση στον Σάντεθ
Απαξιωτικά μηνύματα για την επεξεργασμένη με ΑΙ φωτογραφία της τραγουδίστριας
Ο γάμος με τη Μέτε-Μάριτ, ο Τζέφρι Έπσταϊν και οι κατηγορίες για τον θεό γιο
Το 2023 είχε δηλώσει ότι τα Γλυπτά θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα «χωρίς όρους»
Στους 472 οι νεκροί, τουλάχιστον 1.400 οι αγνοούμενοι
Υποστηρίζει ότι υπέστη «χημικές επιθέσεις»
Η μεγάλη μείωση των ανθρωποκτονιών στον 20ό και 21ο αιώνα, η σταθερότητα των τελευταίων δεκαετιών και το αίσθημα ανασφάλειας
Ανάμεσά τους τουρίστες από περισσότερες από 30 χώρες - Φόβοι για νέα πλημμύρα
«Το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στις ΗΠΑ»
Οι αρχές δεν έχουν ακόμα συνδέσει επισήμως τις καταγγελίες
Με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία
Η Σεσέι έχει ένα παιδί οκτώ μηνών μαζί του και περιμένει δεύτερο
Ο άνδρας συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή φυλάκισης
«Ήταν ένα γλωσσικό ολίσθημα που διόρθωσα αμέσως», δήλωσε
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η Συρία αφαιρέθηκε από τη λίστα κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
Συγγενείς περιμένουν ένα σημάδι ζωής - Τουλάχιστον 359 οι νεκροί
Εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.