Αντιδράσεις στη Γερμανία για το ταξίδι χωρίς μάσκα του Όλαφ Σολτς με το κυβερνητικό αεροσκάφος
Μετέφερε τον Γερμανό καγκελάριο στον Καναδά
Στη Γερμανία η μάσκα για κορωνοϊό είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το κυβερνητικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον Όλαφ Σολτς.
Στη Γερμανία η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την ώρα που το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει σήμερα Τετάρτη (24/8) περαιτέρω αυστηροποίηση των κανονισμών ενόψει φθινοπώρου, επιβάλλοντας αποκλειστικά τις μάσκες αυξημένης προστασίας, τύπου FFP-2.
Μόνο που η μάσκα έμεινε στην τσέπη των επιβαινόντων στο κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο ταξίδεψαν στον Καναδά ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ.
Στο βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις, κανένας -αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι- δεν φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό.
Η μάσκα για τον κορωνοϊό δεν ισχύει στο κυβερνητικό αεροσκάφος
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έχει την ευθύνη για τις κυβερνητικές αεροπορικές μετακινήσεις, δεν ισχύει στα κυβερνητικά αεροσκάφη ο γενικός κανονισμός που θέλει τη χρήση μάσκας υποχρεωτική στα αεροπλάνα που εκτελούν εσωτερικές πτήσεις και σε όσα απογειώνονται ή προσγειώνονται σε γερμανικό αεροδρόμιο.
Οι επιβαίνοντες υποβάλλονται σε μοριακό τεστ για κορωνοϊό λίγο πριν από την επιβίβασή τους και έτσι «διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο προστασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας συνιστάται, αλλά δεν επιβάλλεται.
Το περιοδικό Der Spiegel ωστόσο επισημαίνει ότι οι επιβαίνοντες στο κυβερνητικό αεροσκάφος δεν υπεβλήθησαν σε νέο τεστ για κορωνοϊό τις ημέρες που ακολούθησαν και ενώ συνέχισαν να μετακινούνται με το κυβερνητικό αεροσκάφος εντός Καναδά και επιστρέφοντας στη Γερμανία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Η χώρα έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας
Το προφίλ του νέου επικεφαλής
Τι συνέβη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με το παιδί τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.