- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χιλή: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν λιγότερες ώρες την εβδομάδα - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Οι κυβερνητικές διαβουλεύσεις με συνδικάτα και εργοδότες
Στη Χιλή οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν λιγότερο. Το νομοσχέδιο που κατεβάζει σε 40 (από 45) τις ώρες εργασίας την εβδομάδα.
Η κυβέρνηση του προέδρου Γκαμπριέλ Μπόριτς στη Χιλή έκανε γνωστό χθες Τρίτη ότι αναζωπύρωσε τις προσπάθειες για την ψήφιση νομοσχεδίου που θα μειώσει τον χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας, εκπληρώνοντας μια προεκλογική της δέσμευση.
Το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μείωση του χρόνου εργασίας από 45 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, παραμένει στα συρτάρια από τότε που εισήχθη στο Κογκρέσο το 2017 από την τότε βουλευτή και νυν κυβερνητική εκπρόσωπο Καμίλα Βαγιέχο.
Ο Μπόριτς έδωσε χαρακτήρα «επείγοντος» στο νομοσχέδιο, που υποχρεώνει τους βουλευτές να το εξετάσουν κατά προτεραιότητα. Μάλιστα, τροπολογίες προβλέπουν την επέκταση της μείωσης του χρόνου εργασίας σε ορισμένους κλάδους, όπως οι οδηγοί σε μέσα μαζικής μεταφοράς.
Μείωση χρόνου εργασίας στη Χιλή - Ο διάλογος με τα συνδικάτα
«Αυτές οι βελτιώσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά σε μια νέα Χιλή, η οποία θα είναι πιο δίκαιη» ανέφερε ο Μπόριτς στη διάρκεια εκδήλωσης στο προεδρικό μέγαρο.
Η κεντροαριστερή κυβέρνηση έχει προωθήσει τον διάλογο με συνδικάτα και συνομοσπονδίες εργαζομένων, αλλά και με εργοδοτικές ενώσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη της μεγαλύτερης χώρας παραγωγής χαλκού στον κόσμο.
Παράλληλα η οικονομία της Χιλής, βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις, ύστερα από μια ταχεία ανάκαμψη μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία Covid-19.
Ο πρόεδρος Μπόριτς εξέφρασε την πεποίθηση πως το νομοσχέδιο για τη μείωση του χρόνου εργασίας θα εγκριθεί το συντομότερο δυνατό από το Κογκρέσο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.