Κοσμος

Εμπορικά κέντρα στην Κίνα κλείνουν νωρίτερα λόγω καύσωνα

Στόχος η εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιοχές στην Κίνα δοκιμάζονται από τη ζέστη
Περιοχές στην Κίνα δοκιμάζονται από τη ζέστη © EPA/WU HAO

Στην Κίνα εμπορικά κέντρα στην πόλη Τσονγκτσίνγκ κλείνουν νωρίτερα λόγω καύσωνα. Οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας και η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πόλη Τσονγκτσίνγκ  στην Κίνα μειώνει το ωράριο λειτουργίας σε εμπορικά κέντρα από σήμερα, εξαιτίας μιας «επείγουσας» κατάστασης που σχετίζεται με την παραγωγή της ενέργειας και προκλήθηκε από το πρόσφατο κύμα των υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με μία κυβερνητική ανακοίνωση με ημερομηνία 21η Αυγούστου.

Η εφαρμογή των μέτρων σημαίνει ότι δεκάδες εμπορικά κέντρα στα προάστια της πόλης που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κίνας, πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα ωράρια λειτουργίας τους από τις 16:00 ως τις 21:00 (τοπική ώρα) για «να διασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή παραγωγή ενέργειας, αλλά και να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες του πληθυσμού», όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Επιτροπή για την Οικονομία και τις Πληροφορίες στην Τσονγκτσίνγκ.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι την έκδοση νέας ανακοίνωσης από τις αρχές, επί τη βάσει των θερμοκρασιακών συνθηκών, την κατάσταση της παραγωγής ενέργειας, αλλά και τη ζήτηση, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική ανακοίνωση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα περιοχές στην Κίνα δοκιμάζονται από τον καύσωνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ