Κοσμος

Δεν έγινε στη χώρα μας το «ελληνικό γλέντι» της συζύγου του εκπροσώπου του Πούτιν - Διαψεύστηκε από το ΥΠΡΟΠΟ η πληροφορία

Φερόταν να σπάει πιάτα υπό τους ήχους του «Ζορμπά» ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Ελλάδα για διακοπές εμφανιζόταν να βρίσκεται η Τατιάνα Νάβκα, σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Κρεμλίνου - Διαψεύστηκε αργότερα η πληροφορία - Έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία για τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα social media εν μέσω του πολέμου.

Η Τατιάνα Νάβκα, πρώην Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ και σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ, ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν, φέρεται να επέλεξε την Ελλάδα για να περάσει μέρος των καλοκαιρινών διακοπών της. Η πληροφορία, που αποδείχτηκε ψευδής έπειτα από διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκάλεσε αναβρασμό για αρκετές ώρες. 

Τα στιγμιότυπα που έκαναν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων προκάλεσαν έντονα σχόλια, καθώς το 47χρονο πρώην μοντέλο του ρωσικού «Maxim» με καταγωγή από την Ουκρανία εμφανιζόταν να σπάει πιάτα σε ελληνικό γλέντι υπό τους ήχους του Ζορμπά –όλα αυτά, ενώ μαίνεται για έκτο μήνα η αιματηρή ρωσο-ουκρανική σύρραξη.

«Φαντάσου τα συναισθήματα της μητέρας ενός νεκρού στρατιώτη όταν θα δει το βίντεο», αναφέρει ένα από τα σχόλια που αναδημοσιεύει η «Mirror», ενώ κάποιος άλλος υπογραμμίζει: «Είναι απολύτως ανάρμοστο να γλεντοκοπά η σύζυγος του εκπροσώπου του Προέδρου την περίοδο αυτή».

 Πολλές αντιδράσεις επιπλέον επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η Νάβκα επέλεξε για τις διακοπές της την Ελλάδα, μια δυτική χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία υποστηρίζει ανοιχτά την Ουκρανία και μάλιστα βρίσκεται πλέον στη λίστα με τις «μη φιλικές» χώρες του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεν είναι σαφές εάν ο Ντμίτρι Πεσκόφ - ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της Ρωσίας - είναι μαζί της στις διακοπές. Επίσης, δεν είναι σαφής ο ακριβής προορισμός της Τατιάνας Νάβκα, η οποία νωρίτερα βρέθηκε στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κατακραυγή, οι επίμαχες αναρτήσεις έχουν διαγραφεί από τον λογαριασμό της Νάβκα στο Instagram.