- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο των 430 δισ. για την κλιματική αλλαγή και τις τιμές των φαρμάκων
Τι προβλέπει
ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνες 430 δισεκ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση στις τιμές φαρμάκων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα το μεγαλόπνοο επενδυτικό του σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη μείωση στις τιμές ορισμένων φαρμάκων και τη θέσπιση ελάχιστου εταιρικού φορολογικού συντελεστή.
Σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Μπάιντεν πλαισιώθηκε από επιφανή στελέχη των Δημοκρατικών – όπως ο Τζο Μάντσιν, του οποίου η υποστήριξη ήταν καθοριστικής σημασίας για την έγκριση του λεγόμενου Νόμου για τη Μείωση του Πληθωρισμού, καθώς ο γερουσιαστής είχε αρχικά αντιταχθεί σε ανάλογες προτάσεις.
«Τζο, δεν είχαμε ποτέ αμφιβολία», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν απευθυνόμενος στον γερουσιαστή από τη Δυτική Βιρτζίνια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκμεταλλεύθηκε την περίσταση για να επικρίνει τους Ρεπουμπλικάνους στην προσπάθειά του να κεφαλαιοποιήσει τη σειρά από νομοθετικές επιτυχίες των Δημοκρατικών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.
«Σε αυτήν την ιστορική στιγμή, οι Δημοκρατικοί τάχθηκαν στο πλευρό του αμερικανικού λαού και κάθε Ρεπουμπλικάνος τάχθηκε στο πλευρό ειδικών συμφερόντων», υποστήριξε ο Μπάιντεν θυμίζοντας ότι «κάθε Ρεπουμπλικάνος στο Κογκρέσο καταψήφισε αυτό το νομοσχέδιο».
Η νομοθεσία για την καταπολέμηση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Θα επιτρέψει στο Medicare – το δημόσιο σύστημα ασφάλισης υγείας – να διαπραγματευτεί απευθείας τις τιμές ορισμένων φαρμάκων με τις φαρμακοβιομηχανίες και να εξασφαλίσει πιο ανταγωνιστικές τιμές. Φιλοδοξεί επίσης να διασφαλίσει ότι εταιρείες και οι πλουσιότεροι θα πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι θα συμβάλλει έτσι στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, μειώνοντας το ομοσπονδιακό έλλειμμα.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ισχυρίστηκε ότι ο νέος νόμος θα έχει αντίθετο αντίκτυπο, θεωρώντας ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά την ώρα που ο πληθωρισμός έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ. «Οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη λεηλατήσει τα αμερικανικά νοικοκυριά μια φορά λόγω του πληθωρισμού και η λύση τους τώρα είναι να τα λεηλατήσουν για δεύτερη φορά», υποστήριξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.