Κοσμος

Χεζμπολάχ: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι»

Ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας χειρουργήθηκε και κινδυνεύει να χάσει το μάτι του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σαλμάν Ρούσντι μεταφέρεται ζωντανός με το φορείο στο ελικόπτερο που θα τον πάει σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη
Ο Σαλμάν Ρούσντι μεταφέρεται ζωντανός με το φορείο στο ελικόπτερο που θα τον πάει σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη © EPA/@HoratioGates3

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η εξτρεμιστική οργάνωση στον Λίβανο δεν γνωρίζει οτιδήποτε για την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι.

Ένας αξιωματούχος της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο που έχει την υποστήριξη του Ιράν, δήλωσε σήμερα Σάββατο (13/8) ότι η οργάνωση δεν έχει κάποια πρόσθετη πληροφορία για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι.

«Δεν γνωρίζουμε κάτι για την υπόθεση αυτή. Έτσι, δεν θα σχολιάσουμε» δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters, μιλώντας ανώνυμα.

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Σαλμάν Ρούσντι μετά την επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι στη Νέα Υόρκη, δεν είναι καλά. Ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας παραμένει διασωληνωμένος και κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι, ενώ έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός χεριού και στο ήπαρ.

Έχοντας γράψει το παγκόσμιο μπεστ σέλερ «Σατανικοί Στίχοι», στις 14 Φεβρουαρίου 1989 ο Ιρανός θρησκευτικός ηγέτης Χομεϊνί κάλεσε τους μουσουλμάνους ολόκληρου του κόσμου να τον σκοτώσουν, καθώς οι φονταμενταλιστές έκριναν πως το έργο του «Satanic Verses» ήταν βλάσφημο έναντι του Κορανίου και του Μωάμεθ. Χρειάστηκε να κρυφτεί για 6 χρόνια, να αλλάξει όνομα και να μετακομίσει δεκάδες φορές, όπως ανέφερε και στην αυτοβιογραφία του. Για τουλάχιστον δύο δεκαετίες ο Σαλμάν Ρούσντι έζησε μια ζωή ως «αόρατος άνθρωπος».

Salman Rushdie 'alive' after being stabbed in neck and airlifted to hospital

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ