- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Χωρίς αποτέλεσμα οι προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρακωρύχων στο Μεξικό (βίντεο)
Επιχείρησε δύτης
Παραμένουν παγιδευμένοι οι ανθρακωρύχοι στο Μεξικό. Άκαρπη η προσπάθεια δύτη να μπει σε πλημμυρισμένη στοά.
Παγιδευμένοι παραμένουν δεκάδες εργαζόμενοι σε στοά ορυχείου στο βόρειο Μεξικό εδώ και μία εβδομάδα μετά την κατάρρευση μέρους της. Στρατιώτης μπήκε για λίγες μόνο στιγμές στην πλημμυρισμένη στοά του ορυχείου.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τον στρατιωτικό, εφοδιασμένο με φιάλη οξυγόνου και μάσκα, αλλά φορώντας τη στολή του -όχι στολή δύτη- να κατεβαίνει σε μια από τις στοές μέσα σε μεταλλικό καλάθι, προτού βγει ξανά στην επιφάνεια λεπτά αργότερα.
Ο κυβερνήτης Μιγκέλ Ρικέλμε ανέφερε μέσω Twitter ότι δύτης του στρατού μπήκε στη στοά υπ’ αριθμόν 4 του ορυχείου, αλλά συνάντησε εμπόδια και δεν κατάφερε να προχωρήσει.
Nos explicó uno de los buzos que bajaron al pozo número 4, que todavía se encuentran obstáculos para poder entrar a las galerías de la mina, seguirán los trabajos de bombeo para que puedan volver a ingresar y continuar con la búsqueda y rescate.#Sabinas #Coahuila pic.twitter.com/ViqiLHouto
— Miguel Riquelme (@mrikelme) August 11, 2022
Η συντονίστρια της Πολιτικής Προστασίας Λάουρα Βελάσκες έλεγε νωρίτερα πως τα μέλη των σωστικών συνεργείων είναι «έτοιμα» να μπουν «οποτεδήποτε» στο ανθρακωρυχείο, σε βάθος 60 μέτρων, έπειτα από εξερεύνηση με υποβρύχιο drone.
Εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων, ανάμεσά τους δύτες των ενόπλων δυνάμεων, κινητοποιήθηκαν στην επιχείρηση με σκοπό τον εντοπισμό των αγνοούμενων ανθρακωρύχων. Οι ελπίδες των συγγενών πως θα βρεθούν ζωντανοί σβήνουν όσο ο χρόνος περνά.
Κατά τις αρχές, οι ανθρακωρύχοι εκτελούσαν εργασίες εκσκαφής όταν έγινε διάτρηση φρεατίου υπόγειων υδάτων.
Η πολιτεία Κοαουίλα, πρακτικά η μόνη όπου εξορύσσεται άνθρακας στο Μεξικό, γνώρισε σειρά φονικών δυστυχημάτων σε ορυχεία στην πορεία των ετών. Το χειρότερο έγινε την 19η Φεβρουαρίου 2006, όταν 65 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν εξαιτίας έκρηξης αερίου στην Πάστα δε Κόντσος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.