- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
H Baykar θα κατασκευάζει τουρκικά drones στην Ουκρανία
Με εξαρτήματα ουκρανικής παραγωγής τα καινούργια UAV
Τουρκικά drones made in Ukraine προσεχώς. To deal της Baykar με το Κίεβο για το εργοστάσιο στην Ουκρανία.
Η τουρκική εταιρεία Baykar αγόρασε έκταση στην Ουκρανία και κατοχυρώθηκε ως νομικό πρόσωπο, με σκοπό την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar. Τη δήλωση για τα τουρκικά drones έκανε ο Ουκρανός πρέσβης στην Τουρκία Βασίλι Μπόνταρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RBK-Ukraina».
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρέσβη, η τουρκική εταιρεία εκπόνησε αυτοτελώς το σχέδιο κατασκευής του εργοστασίου και προτίθεται να το φέρει εις πέρας «επειδή αυτή ήταν η σχεδόν προσωπική δέσμευση των ιδιοκτητών της εταιρείας, να αρχίσουν αυτήν την παραγωγή στην Ουκρανία».
«Στο σημαντικότερο τμήμα των μοντέλων, τα οποία θα παράγονται στο εργοστάσια αυτό, θα χρησιμοποιούνται εξαρτήματα ουκρανικής παραγωγής. Αυτά μπορούν να είναι κινητήρες, διάφορα ανταλλακτικά και τροχοί» πρόσθεσε ο Μπόνταρ.
Η συμφωνία σχετικά με το ζήτημα της κατασκευής του εργοστασίου εγκρίθηκε από την ουκρανική κυβέρνηση και αναμένεται να επικυρωθεί από την ουκρανική Βουλή.
Τα τουρκικά drones Bayraktar και ο πόλεμος στην Ουκρανία
Στα τέλη Ιουνίου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν του είχε εκφράσει την επιθυμία να συνεργαστούν για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar. Αργότερα, η τουρκική αμυντική βιομηχανία ανακοίνωσε ότι το θέμα της ενδεχόμενης συνεργασίας με τη Ρωσία στο ζήτημα αυτό δεν συζητήθηκε.
Στις 18 Ιουλίου ο εκτελεστικός διευθυντής της Baykar, ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, σε συνέντευξη του στο CNN είχε δηλώσει ότι υποστηρίζει την Ουκρανία στον αγώνα που διεξάγει για την κυριαρχία και ανεξαρτησία της και ποτέ δεν θα επιτρέψει να πωληθούν μη επανδρωμένα της αεροσκάφη στη Ρωσία.
Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό από το 2021. Μετά την έναρξη του πολέμου, οι προμήθειες τουρκικών drones άρχισαν να προκαλούν τη δυσαρέσκεια της Μόσχας, με αποτέλεσμα η Τουρκία να αποκρύψει τις πωλήσεις των Bayraktar στο Κίεβο.
Ο συνιδιοκτήτης και τεχνικός διευθυντής της Baykar, ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, είναι γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική σύγκρουση στην Ισπανία
Άνοιγμα πηγαδιών και αποστολή φορτίων μετά τη στασιμότητα του εμπάργκο των ΗΠΑ
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Το κοινό νήμα είναι ότι κάθε γενιά βρίσκει τον δικό της λόγο να κατέβει στον δρόμο
Διεθνής κατακραυγή για τη θανατική ποινή-εξπρές
Έχει ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους «μέχρι να σταματήσει η παράλογη δολοφονία διαδηλωτών»
Η ανθεκτικότητα του στηρίζεται σε ένα πολυεπίπεδο πλέγμα ασφαλείας
Οι δασμοί, τα εμπορικά εμπόδια και τα «ευαίσθητα» αγροτικά προϊόντα
Κεντρικό ζήτημα στη σύγκρουση είναι η ανεξαρτησία της
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μετά από μήνες σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας
Η συσκευή ρωσικής τεχνολογίας εκπέμπει παλμικά ραδιοκύματα, προκαλώντας από πονοκεφάλους μέχρι λιποθυμία
Χωρίς στοιχεία η ανάκριση για τη συντριβή λιβυκού αεροσκάφους στην Άγκυρα, έφυγε από την Τουρκία
Εντυπωσιακή η άνοδος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Το σχέδιο του γιου του Σάχη για ανατροπή Χαμενεΐ, λαϊκή εξέγερση και μετάβαση σε κοσμική δημοκρατία
Για συμμετοχή στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις
Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος αμφισβητεί τη δικαιοδοσία δικαστηρίου της Φλόριντα
Θανάσιμα τραυματισμένος από μαχαίρι ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΜΑ Μοχάμανταλι Σαντουλόγιεφ
Η περιπέτεια μιας νεαρής γυναίκας ευαισθητοποιεί για τη χρήση των φακών επαφής
Τι ισχυρίστηκε η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.