Κοσμος

Πέθανε ο Archie Battersbee - Εκλεισαν το μηχάνημα στον 12χρονο (βίντεο)

Η μητέρα του περιέγραψε τις τελευταίες του στιγμές - «Έγινε μπλε»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο Archie Battersbee, ο 12χρονος στο Λονδίνο που έπεσε σε κώμα, πέθανε, όταν οι γιατροί σταμάτησαν τη μηχανική υποστήριξη.

Ο Archie Battersbee, το 12χρονο αγόρι που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Λονδίνο, πέθανε στις 12.15 σήμερα Σάββατο (6/8) το μεσημέρι τοπικη ώρα, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Οι γιατροί σταμάτησαν τη μηχανική υποστήριξη και έκλεισαν το μηχάνημα που τον κρατούσε στη ζωή.

Σε τραγική κατάσταση η μητέρα του Archie Battersbee, Hollie Dance, και η θεία του, Ella Carter, έκαναν δηλώσεις έξω από το Royal London Hospital στο Whitechapel του ανατολικού Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν το 12χρονο αγόρι.

Η είδηση ότι ο 12χρονος πέθανε, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και μεταδίδεται από τα μεγαλύτερα βρετανικά ΜΜΕ. Είχε προηγηθεί η δικαστική μάχη των γονιών του για να μη σταματήσει η μηχανική υποστήριξη στο παιδί τους και να μπορέσουν να το μεταφέρουν σε κέντρο ανακούφισης για ένα «αξιιοπρεπές τέλος».

Οι τελευταίες στιγμές του Archie Battersbee - Απαρηγόρητη η μητέρα του

«Ο Archie πέθανε στις 12.15 σήμερα. Είμαι η πιο περήφανη μαμά στον κόσμο, ένα τόσο όμορφο αγοράκι που πάλεψε μέχρι το τέλος. Είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του» δήλωσε η μητέρα του.

Και πρόσθεσε: «Του αφαιρέθηκε κάθε φαρμακευτική αγωγή στις 10 η ώρα. Όλα τα στατιστικά του παρέμειναν απολύτως σταθερά για δύο ώρες μέχρι να μειώσουν τον οξυγόνο. Τότε έγινε εντελώς μπλε. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Καμία οικογένεια δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει αυτό που περάσαμε εμείς, είναι βάρβαρο».

Πώς έπεσε σε κώμα ο 12χρονος Archie Battersbee - Το επικίνδυνο challenge στο Tik Τok

Ο 12χρονος Archie Battersbee βρισκόταν σε κώμα από τότε που βρέθηκε αναίσθητος από τη μητέρα του στις 7 Απριλίου στο σπίτι της οικογένειας. Οι γιατροί στο Βασιλικό Νοσοκομείο στο Whitechapel, στο ανατολικό Λονδίνο, τον κρατούσαν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη.

Η οικογένειά του πιστεύει ότι ο γιος τους μπορεί να συμμετείχε σε μια διαδικτυακή πρόκληση του Tik  Tok, καθώς όταν βρέθηκε αναίσθητος είχε τυλιγμένο ένα καλώδιο γύρω από τον λαιμό του. Οι γιατροί είχαν ξεκαθαρίσει στην οικογένεια ότι το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό.

«Τις τελευταίες εβδομάδες από τις 7 Απριλίου, δεν νομίζω ότι υπήρξε μέρα που να μην ήταν πραγματικά απαίσια. Ήταν πολύ δύσκολο. Παρά το σκληρό δυνατό πρόσωπο και την εμφάνιση προφανώς μπροστά στις κάμερες μέχρι τώρα, ήμουν συντετριμμένη» δήλωσε η μητέρα του Archie Battersbee σε μια συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξή της στο Sky News.

O Archie Battersbee με τη μητέρα του © Facebook

Και συμπλήρωσε: «Ο Archie είναι πραγματικά η καρδιά της οικογένειάς μας, είναι τόσο αγαπητός. Άφηνε τον αντίκτυπό όπου και αν πήγαινε. Ηταν ένα αξιαγάπητο αγοράκι. Πολύ ζωηρό και χαρούμενο όλη την ώρα».

Πλήθος κόσμου έξω από το νοσοκομείο στο Λονδίνο, όπου ο Archie Battersbee πέθανε

Λουλούδια και κεριά έχουν τοποθετηθεί έξω από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου από ανθρώπους που συγκινήθηκαν από την ιστορία του 12χρονου Άρτσι.

Φίλοι της οικογένειας και υποστηρικτές της εκστρατείας που έγινε για να συνεχιστεί η μηχανική υποστήριξη, συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στην είσοδο του νοσοκομείου στο Λονδίνο, όπου ο 12χρονος άφησε τελικά την τελευταία του πνοή, όταν οι γιατροί έκλεισαν το μηχάνημα που τον κρατούσε στη ζωή.

Με πληροφορίες από Guardian, Telegraph, Sky news