Κοσμος

Η Ιντιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που εφαρμόζει πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων

Ποιες εξαιρέσεις προβλέπονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακτιβίστρια υπέρ της άμβλωσης σε διαμαρτυρία στις ΗΠΑ
Ακτιβίστρια υπέρ της άμβλωσης σε διαμαρτυρία στις ΗΠΑ © EPA/ETIENNE LAURENT

Η Ιντιάνα απαγορεύει πλήρως τις αμβλώσεις. Γίνεται η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που εφαρμόζει στην πράξη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Το νομοθετικό σώμα της πολιτείας της Ιντιάνα έγινε το πρώτο στις ΗΠΑ που ψήφισε νέα νομοθεσία που περιορίζει την πρόσβαση στις αμβλώσεις μετά την ανατροπή της απόφασης Roe v Wade από το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο πριν από λίγο καιρό.

Το νομοσχέδιο διαβιβάστηκε στον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της πολιτείας, Έρικ Χόλκομπ, ο οποίος το υπέγραψε ως νόμο το βράδυ της Παρασκευής.

Η Ιντιάνα ήταν από τα πρώτα νομοθετικά σώματα των πολιτειών που διοικούνταν από τους Ρεπουμπλικάνους και προωθούσαν αυστηρότερους νόμους για τις αμβλώσεις μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Είναι η πρώτη πολιτεία που πέρασε την απαγόρευση και από τα δύο σώματα.

Η Γερουσία της Ιντιάνα ενέκρινε τη σχεδόν ολική απαγόρευση με 28-19, λίγες ώρες αφότου τα μέλη της Βουλής την προώθησαν με 62-38. Περιλαμβάνει περιορισμένες εξαιρέσεις, μεταξύ άλλων σε περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξίας και για την προστασία της ζωής και της σωματικής υγείας της μητέρας.

Indiana On The Cusp Of Passing Near-Total Abortion Ban

Αμβλώσεις στην Ιντιάνα - Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία για τον βιασμό και την αιμομιξία

Οι εξαιρέσεις για τον βιασμό και την αιμομιξία περιορίζονται στις 10 εβδομάδες μετά τη γονιμοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι τα θύματα δεν θα μπορούν πρακτικά να κάνουν έκτρωση στην Ιντιάνα.

Τα θύματα δεν θα απαιτείται να υπογράψουν συμβολαιογραφική ένορκη βεβαίωση που να πιστοποιεί την επίθεση.

Συνεχίζεται στην Ιντιάνα η έρευνα για τη γυναικολόγο που βοήθησε 10χρονη να κάνει άμβλωση

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές στην Ιντιάνα είχαν ανακοινώσει πως διεξάγουν έρευνα σε βάρος μιας γυναικολόγου η οποία βοήθησε ένα 10χρονο κορίτσι να κάνει άμβλωση, αφού έμεινε έγκυος έπειτα από βιασμό.

Η γιατρός Κέιτλιν Μπέρναρντ ανέφερε στις αρχές Ιουλίου σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι δέχτηκε το παιδί στην Ιντιανάπολις αφού επικοινώνησε μαζί της ένας συνάδελφός της από το Οχάιο. Σε αυτήν την πολιτεία, που συνορεύει με την Ιντιάνα, απαγορεύεται η άμβλωση έπειτα από την έκτη εβδομάδα της κύησης.

Η 10χρονη, που βιάστηκε τον Μάιο από έναν άνδρα ο οποίος συνελήφθη στη συνέχεια, είχε ξεπεράσει την 6η εβδομάδα και γι' αυτό πήγε στην Ιντιάνα, όπου οι αμβλώσεις παραμένουν νόμιμες μέχρι και την 21η εβδομάδα της κύησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ