Κοσμος

Άρτσι Μπάτερσμπι: Απορρίφθηκε το αίτημα για μεταφορά του 12χρονου σε κέντρο περίθαλψης

Αντίστροφη μέτρηση για την αποσύνδεση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 12χρονος Άρτσι Μπάτερσμπι
Ο 12χρονος Άρτσι Μπάτερσμπι © Youtube

Άρτσι Μπάτερσμπι: Οι εξελίξεις στην υπόθεση του 12χρονου - Σε κώμα το παιδί από τον Απρίλιο - Το αίτημα των γονιών του και η απόρριψη

Απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας το αίτημα των γονιών του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι, με το οποίο ζητούσαν να απομακρύνουν τον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από το νοσοκομείο και να τον μεταφέρουν σε ξενώνα προκειμένου να έχει «αξιοπρεπή» θάνατο.

Σύμφωνα με τον Guardian, η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να παλέψει μετά την εξάντληση των νομικών μέτρων προκειμένου να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη.

Σήμερα Παρασκευή (5/8) το δικαστήριο αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά του 12χρονου από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, κρίνοντας ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής του 12χρονου είναι «μεγάλοι και απρόβλεπτοι». Το δικαστήριο έδωσε περιθώριο στην οικογένεια, μέχρι τις 2 μμ της Παρασκευής, για να καταθέσει έφεση. Η μητέρα του 12χρονου εξάντλησε τα νομικά μέσα για να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη.

Ο Άρτσι Μπάτερσμπι υπέστη βαριές εγκεφαλικές βλάβες και είναι σε κώμα από τις 7 Απριλίου, όταν και βρέθηκε αναίσθητος σπίτι του. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου είναι πιθανότατα εγκεφαλικά νεκρός χωρίς ελπίδα ανάρρωσης. Η μητέρα υποστηρίζει ότι το παιδί υπέστη ασφυξία συμμετέχοντας σε διαδικτυακή πρόκληση.

Archie Battersbee’s family lose case to move 12-year-old to hospice | Ellie Costello reports

Η ιστορία του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι

Ήταν τον περασμένο Απρίλιο, στη Βρετανία όταν η μητέρα του 12χρονου βρήκε τον γιο της αναίσθητο με ένα σχοινί γύρω από το λαιμό του μέσα στο σπίτι τους. Σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις, το ανήλικο παιδί φαίνεται να συμμετείχε σε μία από τις διαδεδομένες διαδικτυακές προκλήσεις δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Έκτοτε, το μικρό αγόρι δεν ανέκτησε ποτέ ξανά τις αισθήσεις του και παραμένει στη ζωή μέσω μηχανικής υποστήριξης και φαρμακευτικών θεραπειών.

Όπως σημειώνει το BBC - σε εκτενές ρεπορτάζ του που ακολουθεί όλο το χρονικό - το νοσοκομείο έκρινε ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό και πρέπει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη και οι γιατροί ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχουν ελπίδες για το 12χρονο παιδί. Οι γονείς του ισχυρίζονται ότι η διακοπή της θεραπείας θα παραβίαζε τις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 12 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το άρθρο 6 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών.

Αυτές οι διεθνείς υποχρεώσεις λένε ότι τα κράτη πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τα άτομα με αναπηρία απολαύουν ίσα δικαιώματα και ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους θανάτους παιδιών και νέων.

Archie Battersbee's family meet 9am deadline in bid to move him to hospice for final days | ITV News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ