HΠΑ: Το συντηρητικό Κάνσας προστάτεψε το δικαίωμα στην άμβλωση
Το πρώτο δημοψήφισμα σε πολιτειακό επίπεδο μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Δικαίωμα στην άμβλωση: Τοπικό δημοψήφισμα στο Κάνσας προστατεύει τις γυναίκες.
Οι ψηφοφόροι στο Κάνσας, μεσοδυτική συντηρητική πολιτεία, τάχθηκαν χθες Τρίτη υπέρ της συνταγματικής πρόνοιας για την άμβλωση, στην πρώτη μείζονα διαδικασία για το ζήτημα αυτό αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφασή του με την οποία κατοχυρώθηκε το δικαίωμα σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Οι εκλογείς της πολιτείας απέρριψαν την πρόταση αναθεώρησης του πολιτειακού Συντάγματος που θα αντικαθιστούσε το υπάρχον κείμενο στον θεμελιώδη νόμο και θα άνοιγε τον δρόμο είτε για αυστηρότερους περιορισμούς των αμβλώσεων είτε στην απαγόρευση των επεμβάσεων αυτών.
Το 62% των ψηφοφόρων απέρριψε την πρόταση, ενώ το 38% την υποστήριξε, με το 78% των προβλεπόμενων ψήφων να έχει καταμετρηθεί.
Με φόντο τα παραπάνω, ο Τζο Μπάιντεν καλωσόρισε την απόφαση των εκλογέων του Κάνσας τονίζοντας ότι η νίκη των υπερασπιστών του δικαιώματος στην άμβλωση δείχνει πως «η πλειοψηφία των Αμερικανών συμφωνεί ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν πρόσβαση» σε επεμβάσεις αυτού του είδους, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.
«Το Κογκρέσο θα όφειλε να ακούσει τη βούληση του αμερικανικού λαού και να αποκαταστήσει τις πρόνοιες» που ακύρωσε τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο, αναιρώντας την απόφασή του στην υπόθεση Roe v. Wade (1973) με την οποία κατοχυρώθηκε το δικαίωμα, πρόσθεσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχυρίστηκε η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών
Οι πτήσεις εκτράπηκαν προς άλλα αεροδρόμια
Η σημερινή διαδήλωση έχει οργανωθεί από το FNSEA, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας
Η ίδια έχει δηλώσει πως η απόφαση του εφετείου θα καθορίσει το μέλλον της
Πάνω από 20.000 οι συλλήψεις και 640 οι νεκροί
Μαζί με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ, παρά τις φήμες περί «εκφοβισμoύ και παρενόχλησης» στα γυρίσματα
Παραμένουν άγνωστα τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν οι δασμοί
Υπεξαίρεσε 3 εκατομμύρια από την κοινή τους επιχείρηση για την ερωμένη του
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.