- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Συναγερμός για τον ιό Marburg - Πέθανε παιδί στην Γκάνα
Μεταδίδεται από νυχτερίδα στον άνθρωπο
Στους τρεις οι νεκροί από τον ιό Marburg στην Γκάνα. Τι ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πώς μεταδίδεται.
Ένα παιδί στην Γκάνα, το οποίο είχε προσβληθεί από τον έντονα μολυσματικό ιό Marburg που μοιάζει με τον Έμπολα, πέθανε, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Με τον θάνατό του ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στην αφρικανική χώρα, από τότε που καταγράφηκε το πρώτο ξέσπασμα στην ιστορία της Γκάνας τον περασμένο μήνα, ανήλθε σε τρεις.
Το ξέσπασμα του ιού είναι μόλις το δεύτερο που καταγράφεται στη Δυτική Αφρική. Το πρώτο κρούσμα του ιού στην περιοχή καταγράφηκε τον περασμένο χρόνο στη Γουινέα.
Πώς εξαπλώνεται ο ιός Marburg
Ο ιός μεταδίδεται στον άνθρωπο από ένα είδος μεγάλης νυχτερίδας και εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω της άμεσης επαφής με σωματικά υγρά, μολυσμένες επιφάνειες και υλικά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Το παιδί που πέθανε, το φύλο και η ηλικία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν, ήταν ένα από τα δύο νέα κρούσματα που ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο ΠΟΥ.
«Την περασμένη εβδομάδα ανέφερα δύο επιπλέον κρούσματα. Το ένα είναι η σύζυγος του ''ασθενούς μηδέν'' και το δεύτερο είναι το παιδί του, το οποίο δυστυχώς πέθανε, αλλά η σύζυγος βρίσκεται στη ζωή και η κατάστασή της βελτιώνεται», είπε στους δημοσιογράφους η γιατρός του ΠΟΥ Ιμπραχίμα Σότσε Φολ.
Το Υπουργείο Υγείας της Γκάνας έχει αναφέρει μόλις τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα και απαιτείται να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος σε ένα ύποπτο κρούσμα, είπε η ίδια.
Τα δύο πρώτα κρούσματα, που καταγράφηκαν στην περιφέρεια Ασάντι της Γκάνας, εμφάνιζαν αμφότερα συμπτώματα όπως διάρροια, πυρετό, ναυτία και εμετούς προτού καταλήξουν στο νοσοκομείο, ανέφερε νωρίτερα ο ΠΟΥ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.