- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Συναγερμός για τον ιό Marburg - Πέθανε παιδί στην Γκάνα
Μεταδίδεται από νυχτερίδα στον άνθρωπο
Στους τρεις οι νεκροί από τον ιό Marburg στην Γκάνα. Τι ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πώς μεταδίδεται.
Ένα παιδί στην Γκάνα, το οποίο είχε προσβληθεί από τον έντονα μολυσματικό ιό Marburg που μοιάζει με τον Έμπολα, πέθανε, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Με τον θάνατό του ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στην αφρικανική χώρα, από τότε που καταγράφηκε το πρώτο ξέσπασμα στην ιστορία της Γκάνας τον περασμένο μήνα, ανήλθε σε τρεις.
Το ξέσπασμα του ιού είναι μόλις το δεύτερο που καταγράφεται στη Δυτική Αφρική. Το πρώτο κρούσμα του ιού στην περιοχή καταγράφηκε τον περασμένο χρόνο στη Γουινέα.
Πώς εξαπλώνεται ο ιός Marburg
Ο ιός μεταδίδεται στον άνθρωπο από ένα είδος μεγάλης νυχτερίδας και εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω της άμεσης επαφής με σωματικά υγρά, μολυσμένες επιφάνειες και υλικά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Το παιδί που πέθανε, το φύλο και η ηλικία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν, ήταν ένα από τα δύο νέα κρούσματα που ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο ΠΟΥ.
«Την περασμένη εβδομάδα ανέφερα δύο επιπλέον κρούσματα. Το ένα είναι η σύζυγος του ''ασθενούς μηδέν'' και το δεύτερο είναι το παιδί του, το οποίο δυστυχώς πέθανε, αλλά η σύζυγος βρίσκεται στη ζωή και η κατάστασή της βελτιώνεται», είπε στους δημοσιογράφους η γιατρός του ΠΟΥ Ιμπραχίμα Σότσε Φολ.
Το Υπουργείο Υγείας της Γκάνας έχει αναφέρει μόλις τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα και απαιτείται να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος σε ένα ύποπτο κρούσμα, είπε η ίδια.
Τα δύο πρώτα κρούσματα, που καταγράφηκαν στην περιφέρεια Ασάντι της Γκάνας, εμφάνιζαν αμφότερα συμπτώματα όπως διάρροια, πυρετό, ναυτία και εμετούς προτού καταλήξουν στο νοσοκομείο, ανέφερε νωρίτερα ο ΠΟΥ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.