Κοσμος

Ο Πούτιν παραδέχεται ότι σε έναν πυρηνικό πόλεμο βγαίνει και ο ίδιος χαμένος

Η νέα του δήλωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει τον σταυρό του μέσα σε εκκλησία στη Μόσχα
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει τον σταυρό του μέσα σε εκκλησία στη Μόσχα © EPA/POOL

Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν έχει νικητές, μόνο χαμένους, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, την ώρα που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και ένας τέτοιος πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να ξεκινήσει, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα Δευτέρα (1 Αυγούστου) στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

«Ως κράτος μέλος της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και ένας από τους θεματοφύλακες της, η Ρωσία συμμορφώνεται -με συνέπεια- με το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης», είπε ο Πούτιν σε επιστολή του προς τους συμμετέχοντες σε διάσκεψη για τη συνθήκη στη Νέα Υόρκη.

«Ξεκινάμε από το γεγονός ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να προκληθεί, και υπερασπιζόμαστε την ίση και αδιαίρετη ασφάλεια για όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας» ανέφερε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει επανειλημμένα ισχυριστεί πως η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ