- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ βρήκε τη λύση στην ενεργειακή κρίση: «Πετάξτε τις γραβάτες»
Δεν διευκρίνισε βέβαια που θα βοηθήσει αυτή η κίνηση
Ισπανία: Ο πρωθυπουργός ζητά από τους πολίτες να μην φορούν γραβάτα για εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ πέταξε τη γραβάτα του και κάλεσε τους υπουργούς και συνεργάτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, ώστε να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.
«Δεν φοράω γραβάτα και ζήτησα από τους υπουργούς μου να κάνουν το ίδιο», είπε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια ομιλίας στην οποία εμφανίστηκε με μπλε κοστούμι και λευκό πουκάμισο. Ζήτησε επίσης από τις εταιρείες να αφήσουν το προσωπικό να εργάζεται χωρίς γραβάτα, ώστε να μπορέσουν να συμβάλλουν στην «εξοικονόμηση ενέργειας».
Ο Σάντσεθ δεν διευκρίνισε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας η κατάργηση της γραβάτας, αλλά το υπουργείο Περιβαλλοντικής Μετάβασης, το οποίο επιβλέπει την ενεργειακή πολιτική,προτρέπει τους πολίτες να αποφεύγουν όσο μπορούν να χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά τους.
Πέρα από τη λύση της γραβάτας, την 1η Αυγούστου, η κυβέρνηση Σάντσεθ θα εγκρίνει ένα πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Παρόμοια προγράμματα «τρέχουν» πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Τον Ιούνιο, η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε μέτρα οικονομικής ανακούφισης των πολιτών αξίας άνω των 9 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων μειώσεων στους φόρους στην ηλεκτρική ενέργεια και την εφάπαξ πληρωμή επιδόματος 200 ευρώ σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.
Να σημειωθεί επίσης ότι παρόλο που οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ισπανία είχαν αυξηθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν σημαντικά χαμηλότερες για τη χώρα, όπως και για την Πορτογαλία, αφού τέθηκαν όρια στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.