Κοσμος

Η McDonald's αύξησε την τιμή του τσιζμπέργκερ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια

Η ακρίβεια χτύπησε το Ηνωμένο Βασίλειο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
McDonald's: Πιο ακριβό το τσίζμπεργκερ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια
McDonald's © Pixabay

McDonald's: Πιο ακριβό το τσίζμπεργκερ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Ο πληθωρισμός συνεχίζει να καλπάζει ανεξέλεγκτος, αυτή τη φορά «χτυπώντας» έναν από τους μεγαλύτερους κολοσσούς γρήγορου φαγητού, τα McDonald's. Το πλέον γνωστό έδεσμα της εταιρείας το τσίζμπεργκερ το οποίο ήταν γνωστό για τη χαμηλή τιμή του, που είχε μείνει σταθερή στα 99 σεντς (1,18 ευρώ) από το 2008, πλέον θα κοστίζει 1,19 λίρες (1,42 ευρώ).

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 20% και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν τα McDonald's, πρόκειται μόνο για την αρχή, καθώς πολλά ακόμα προϊόντα από το μενού σύντομα θα ακολουθήσουν αυτή την αυξητική τάση.

Πολλοί ήταν εκείνοι, όμως, που έκριναν αρνητικά αυτή την απόφαση, καθώς οι πωλήσεις των των McDonald’s αυξήθηκαν κατά 9,7% για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των οικονομικών αναλυτών. Παρά την αποχώρηση του κολοσσού από την εξαιρετικά επικερδή αγορά της Ρωσίας, τα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους άγγιξαν τα 1,17 δισ. ευρώ, γεγονός που έκανε αρκετούς να αναρωτιούνται κατά πόσο η εταιρεία έχει πραγματικά ανάγκη να ανεβάσει τις τιμές.

 Η ανακοίνωση των McDonald's:

«Σε μια περίοδο όπως αυτή, όλοι ξέρουμε ότι το να έχουμε καλές προσφορές έιναι σημαντικό. Από τότε που ανοίξαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1974, έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε πεντανόστιμο φαγητό σε προσιτές τιμές και η δέσμευση αυτή δεν θα αλλάξει. Ωστόσο, οι σημερινές πιέσεις συνεπάγονται ότι, όπως πολλοί, έχουμε να πάρουμε ορισμένες δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τις τιμές μας.

Αυτό το καλοκαίρι, τα εστιατόριά μας θα αρχίσουν να αυξάνουν τις τιμές μεταξύ 10 και 20 σεντς στα προϊόντα του μενού μας που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τον πληθωρισμό. Από σήμερα, θα αυξήσουμε την τιμή του τσίζμπεργκερ από τα 99 σεντς στις 1,19 λίρες. Μερικές τιμές θα παραμείνουν σταθερές και άλλες θα είναι διαφορετικές από εστιατόριο σε εστιατόριο.

Καταλαβαίνουμε ότι οι αυξήσεις σε οποιαδήποτε τιμή δεν είναι καλά νέα, αλλά έχουμε ήδη καθυστερήσει και ελαχιστοποιήσει αυτές τις αλλαγές όσο μπορούμε. Θα συνεχίσουμε να ακούμε τι θέλετε από εμάς και να δουλεύουμε αδιάκοπα για να βρούμε λύσεις στις σημερινές οικονομικές προκλήσεις που επηρεάζουν την επιχείρησή μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ