- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μπάιντεν για επίθεση στο Καπιτώλιο: «Ο Τραμπ δεν είχε το θάρρος να ενεργήσει»
«Καθόταν στην άνεση του Οβάλ Γραφείου όσο θαρραλέοι αστυνομικοί βίωναν μεσαιωνική κόλαση»
Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικρίνει την απραξία του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια «αυτής της μεσαιωνικής κόλασης».
Ο Τζο Μπάιντεν επέκρινε χθες Δευτέρα την απραξία του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίθεσης οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, την οποία χαρακτήρισε «κόλαση» αντάξια του «Μεσαίωνα».
«Για τρεις ώρες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, νικημένος, παρατηρούσε τα γεγονότα να εκτυλίσσονται, καθισμένος στην άνεση της τραπεζαρίας του κοντά στο Οβάλ Γραφείο», πέταξε ο Δημοκρατικός στο περιθώριο εκδήλωσης οργάνωσης αφροαμερικανών αξιωματικών της αστυνομίας.
«Ενώ το έκανε αυτό, θαρραλέοι αστυνομικοί βίωναν μεσαιωνική κόλαση (...), αιμόφυρτοι μέσα σε αυτή τη σφαγή, αντιμέτωποι μ’ ένα αποχαλινωμένο πλήθος που είχε πιστέψει τα ψέματα του νικημένου προέδρου», συνέχισε.
«Η αστυνομία ήταν ηρωική εκείνη την ημέρα. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε το θάρρος να ενεργήσει», πρόσθεσε και επέμεινε στο ότι δεν μπορεί κανένας να είναι «υπέρ της εξέγερσης και υπέρ της αστυνομίας» , ούτε «υπέρ της εξέγερσης και υπέρ της δημοκρατίας».
Οι επικρίσεις του Μπάιντεν απηχούν τα συμπεράσματα της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021: σε δημόσια ακρόαση την περασμένη Πέμπτη, έκρινε πως ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος διέπραξε «παράλειψη» του «καθήκοντός του» ως αρχηγός του κράτους να επέμβει, να σταματήσει τα βίαια επεισόδια στα οποία επιδόθηκαν οπαδοί του στο ομοσπονδιακό Κογκρέσο.
Ο Τζο Μπάιντεν, στον οποίο οι αντίπαλοί του προσάπτουν ευθύνες για την αναζωπύρωση της βίας στη χώρα, απέχει λίγους μήνες από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές, στις οποίες το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ίσως ανακτήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, που έχουν σήμερα οι Δημοκρατικοί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.