Κοσμος

Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει ότι τα νησιά δεν πρέπει να έχουν στρατό. Θα το μάθει»

Οι νέες απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει στρατό στα νησιά του Αιγαίου
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει στρατό στα νησιά του Αιγαίου © EPA/VLADIMIR SMIRNOV

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να διατηρεί στρατό στα νησιά.

Νέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στο κρατικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Του είπα ''ας φάμε ένα γεύμα στο Αρχοντικό Vahdettin και ας μη φέρνουμε από εδώ και πέρα ​​τρίτη χώρα ανάμεσά μας, για ό,τι κάνουμε, ας στήσουμε μια απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε''. Πήγε εκεί (σ.σ. ΗΠΑ) και έκανε παρόμοια πράγματα και στο Νταβός. Μετά σηκώθηκε και είπε: ''Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο''. Έτσι ακύρωσα τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου. Υπάρχουν 5+4=9 βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Όταν τα λες αυτά, το αρνούνται. Σκοπεύουν να τοποθετήσουν εξοπλισμό και στα νησιά. Λένε ότι είναι για να αμυνθούν ενάντια στη Ρωσία. Τι δύναμη έχεις; Ακόμη και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το κάνουν αυτό» τόνισε.

«Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες ασφαλείας μας. Λένε ''μην τα δώσεις στην Τουρκία'', απευθυνόμενοι στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Διατηρούμε όμως τη θέση μας και τη στάση μας. Πήραν το μάθημα από εδώ» πρόσθεσε.

«Αυτές οι δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Ελλάδα είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάννης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε παραμένοντας υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Νομίζω ότι θα το μάθει» κατέληξε ο Ερντογάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ